Як виглядають сирени тривоги у Львові. Фото

7986 0
Кілька сирен, які працюють у місті, виготовлені ще у 30-40 роках ХХ століття.
фото: департамент з питань цивільного захисту ЛОДА/Facebook

фото: департамент з питань цивільного захисту ЛОДА/Facebook

Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА демонтував та передав на ремонт шість електросирен, які були встановлені у Львові, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши відповідні фото.

Сирени відремонтують та повернуть на попередні місця до кінця листопада. Як ідеться в повідомленні, у Львові є дев’ять сирен марки Siemens, які виготовлені ще у 30-40 роках ХХ століття. Усі вони досі працюють, лише одну відправили на ремонт.

Начальник управління оперативно-чергової служби, оповіщення та зв’язку Микола Сень розповів у коментарі Tvoemisto.tv, що усього у Львові встановлені 84 електросирени різних років випуску. За його словами, у них різна конструкція, проте старіші і новіші сирени загалом працюють однаково.

«Не знаю, на скільки Siemens давав гарантію на свої сирени, але факт у тому, що вони досі працюють. Якщо виконувати змащування, перевіряти, щоби туди не затікала вода, не крутило обмотки, тобто коли є належний технічний огляд – система працює. Якщо вже система не працює, то тоді здаємо на ремонт. Не можу сказати, скільки це коштує, бо це конфіденційна інформація», – каже він.

Читайте також: Що робити, коли у місті лунає сирена тривоги. Інструкція

Микола Сень запевняє, перевірки проводяться регулярно, частину сирен ремонтували деякі комунальні підприємства Львова, на балансі яких вони перебувають. Сирени часом можуть не працювати через пошкодження ліній зв’язку чи системи живлення.

«На сиренах є спеціальні сітки, щоб туди не потрапляли сторонні предмети, ціла система захисту. Якщо їх підтримувати в належному стані: щоб не було пошкоджень сітки, щоб туди не попадали гілки, щоб голуби туди не залітали, зверху не затікала вода і щоб була кришка захисна, – сирени довго працюють», – розповідає Микола Сень.

Також він каже, що на Львівщині планують встановити сучасні електронні сирени, які будуть не лише відтворювати уривчастий звук тривоги, а й передаватимуть рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації.

«Є розроблена ціла програма Уряду для реконструкції систем оповіщення. Львівська область є в програмі, як одна з тих, на базі яких буде проводитися дослідна експлуатація таких систем оповіщення. Ми вже проводили подібні тестування у Сихівському районі», – каже Микола Сень.

Він додає, що в той же час старі сирени прибирати не будуть, їх ремонтуватимуть і надалі, щоб їхня загальна кількість у Львові збільшувалася.

Сирена Siemens виробництва 30-40 рр

Сирена Siemens виробництва 30-40 рр

Андрій Костюк, Анна Журба

Фото департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!