Як вимкнення електроенергії позначилося на роботі львівських айтівців. Дослідження

888 0
DOU проаналізувало відповіді 11 587 айтівців, що нині живуть в Україні.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

У Львівській області вимкнення електроенергії позначилося на роботі 69% ІТ-спеціалістів. У Чернівецькій і Закарпатській областях – на 66% фахівців. Дещо рідше, ніж загалом по Україні, вимикали світло і в Запорізькій області — тут 66% фахівців, яких це торкнулося. Про це йдеться в дослідженні DOU, у межах якого проаналізували відповіді 11 587 айтівців, що нині живуть в Україні.

Найменше вимкнення електроенергії зачепило айтівців у Чернігові та області: 19% опитаних сказали, що в них не зникає світло (у самому Чернігові — 27%). Водночас найсильніше вимикання електроенергії вплинуло на роботу ІТ-фахівців у Сумській області (це зачепило 84% опитаних). В Одеській, Миколаївській і Кіровоградській областях це мало вплив на 80% фахівців, у Києві та Дніпрі — на 78%, на Волині — на 77%. 

Читайте також: Українці можуть безкоштовно навчатися у сфері IT. Що пропонують

Від розміру населеного пункту, в якому живе фахівець, теж залежала частота й тривалість вимикань електроенергії. У Київській області мешканці сіл менше відчули вплив вимикань (68%), але тому, що готувалися до них, адже тільки у 1% з них не зникало світло. Схожа ситуація у Житомирській, Івано-Франківській, Сумській і Черкаській областях. У Львівській, Харківській, Вінницькій, Полтавській та в більшості західних областей, навпаки, вимикання менше зачепили фахівців у великих містах, ніж у сільській місцевості. 

Вимикання електроенергії в Україні вплинули й на 10% ІТ-фахівців, які через війну опинилися за кордоном, але планують повернутися. Була ускладнена взаємодія з командами та колегами, які працюють в Україні.

Нагадаємо, що співзасновник львівської ІТ-компанії SoftServe Тарас Кицмей увійшов до переліку 20 найбагатших людей країни. Із загальними статками у 360 млн доларів станом на грудень 2022-го він опинився на 17 позиції.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!