Теплові пункти – перший крок до впровадження правильної системи опалення, – експерт

1331 0
Експерт зазначає, що теплові пункти на Сихові – яскравий проєкт не лише для Львова, а й для країни.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Індивідуальний тепловий пункт в будинку, як пристрій, який регулює споживання тепла від міської мережі до будинку, є першим кроком до впровадження правильної системи опалення в квартирах. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив Святослав Павлюк, виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України».

На наступному етапі після встановлення ІТП в будинку, за його словами, можна поставити регулювання з лічильником на кожну квартиру або робити це паралельно. Відповідно, не треба буде ставити газові котли по квартирах, це не тягнутиме великих витрат. 

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за адресою

«Люди, які хочуть опалення вдома, вимагають індивідуальних котлів. Це така популярна течія: «Дайте нам газові котли і лишіть нас в спокої». Але насправді людям не так потрібен індивідуальний газовий котел, який тягне за собою масу додаткових витрат – інвестиційних і на обслуговування. Їм потрібна можливість регулювати споживання і платити за те, що вони споживають. Це справедливо», – каже він.

На випадки вимкнення електроенергії, продовжує він, достатньо буде забезпечити один дизельний генератор, щоб система опалення функціонувала і циркулювала вода, аніж забезпечувати генератор і постачання електроенергії на кожну квартиру. 

«У момент надання централізованої послуги від міста ви матимете можливість її підтримувати, але якщо її немає – то немає. Так, встановлення ІТП на Сихові є яскравим проєктом не лише для Львова, а й для країни загалом, бо він демонструє, як правильно вирішувати проблеми опалення у великих масивах», – додає Павлюк.

Читайте також: Чи потрібні «буржуйки» і нащо Садовий фотографується з дровами. Заступниця мера про підготовку Львова до зими

Нагадаємо, що низка обʼєднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) у Сихівському районі експериментують із подачею гарячої води по графіку. У такий спосіб вони пробують економити. Як загалом ОСББ Львова готуються до зими, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv.
 

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!