Як вирішити проблему зі сміттям у Львові? Результати опитування

3082 0
Вирішення проблеми з Грибовицьким сміттєзвалищем та боротьба з корупцією – такими для львів’ян є основні пріоритети в роботі місцевих органів влади. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» у середині червня цього року.

Питання боротьби з корупцією та покращення екологічної ситуації (у зв’язку із проблемою на сміттєзвалищі у Грибовичах) 53% львів’ян вважають головним та першочерговим завданням, яке необхідно вирішити. Окрім того, важливими пріоритетами для львів’ян є: зниження рівня безробіття (40%); стримування росту тарифів на комунальні послуги (38%).

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

«Для Львова, порівняно з іншими містами області, більш гостро постає вирішення проблеми зі сміттєзвалищами, підтримка галузі охорони здоров’я та боротьба зі злочинністю. Натомість в інших містах області мешканців більше хвилюють питання ремонту автодоріг та допомоги незахищеним верствам населення», – зазначають соціологи.

Читайте також: Китайська компанія готова збудувати сміттєпереробний завод на Львівщині

Згідно з результатами дослідження, 85% вважають, що сміттєпереробка є найбільш прийнятним для Львова способом поводження зі сміттям, 9% – сміттєспалювання, ще 6% – не визначилися. 90% опитаних вважають побудову сміттєпереробного заводу вирішенням проблеми зі сміттєзвалищем у Львові, 3% – переоблаштування сміттєзвалища у Грибовичах, 1% – підтримують відкриття нового сміттєзвалища поблизу Львова, 5% – не визначилися.

Читайте також: Ініціативи Львова: замість поліетиленових пакетів – багаторазові тари та еко-сумки

На думку 30% опитаних, у Грибовицькій трагедії найбільше винна міська влада Львова, 23% звинувачують обласну владу Львівщини, 16% – центральну владу України, 4% – сільську владу Грибович, 14% – інших, 15% – не визначилися.

Інформація про соціологічне дослідження: аудиторія – населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%. Терміни проведення дослідження: 10-20 червня 2016 року.

Нагадаємо, у Львові облаштували пункт перевантаження сміття для вивезення в Київ, із якого щодня до столиці вивозять 220 тонн відходів.

За матеріалами Соціологічної групи «Рейтинг»

Підготувала Христина Гачак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!