Як мати хороший сон під час спеки. 7 порад

5624 0
Улітку, коли температура повітря прогрівається ледь не до 40 градусів, буває важко заснути. Причина тому – гаряче і сухе повітря. Воно загальмовує процес зниження температури тіла під час сну. Але видання The Independent підготувало кілька порад, як боротися зі спекою уночі.
Фото: aceshowbiz.com

Фото: aceshowbiz.com

Беріть пляшку з холодною водою в ліжко

Покладіть незадовго до сну пляшку з водою у морозилку. А коли лягатимете спати, потримайте її у ліжку. Так відчуття прохолоди зберігатиметься довше.

Охолоджуйте піжаму

Покладіть одяг, у якому спите, у пакет. Потім помістіть його у морозилку на 15 хвилин. Коли витягнете піжаму, трохи потримайте її у кімнатній температурі. Після цього одягніть та лягайте у ній спати. Відчуття свіжості протримається ще певний час.

Приймайте прохолодний душ

Воду у душі не слід робити крижаною для того, аби охолодитися. Достатньо прийняти теплий душ, який не викличе у вас дискомфорту. Після нього ви одразу відчуєте прохолоду.

Вибирайте одяг для сну з бавовни

Натуральні тканини, на кшталт бавовни, дають можливість шкірі відчувати легкість під час сну. А от шовк і атлас заважають шкірі дихати і, тим самим, затримують вихід тепла.

Тримайте склянку з водою біля ліжка

Улітку наш організм витрачає багато води. Для того, аби уникнути зневоднення, дуже важливо випити склянку напою перед сном.

Уночі ж, якщо прокинулися, можна зробити кілька ковтків води. Це допоможе тримати прохолоду у тілі.

Читайте також: Як заготовити вітаміни на зиму

Не вживайте алкоголь

Алкоголь сприяє зневодненню організму, а також виступає каталізатором симптомів перегрівання. Якщо ж ви не можете відмовитися від спиртних напоїв, бо привід не дозволяє, намагайтеся випивати трохи води між прийомами алкоголю.

Не пропускайте сонячне світло в кімнату

Закривати жалюзі чи штори потрібно не тільки вдень. Краще зробити це звечора, аби ранком сонячне світло не проникало  у ваші вікна. Так кімната не буде нагріватися.

Джерело: Українська правда

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!