Як вивчити іспанську мову самостійно. Топ-10 безкоштовних онлайн-ресурсів

50932 1
Вивчити іспанську самостійно просто, якщо дотримуватися трьох простих правил: займатися регулярно, повторювати вивчений раніше матеріал та користуватися якісними і структурованими ресурсами. Якщо ви плануєте подорож до країн Латинської Америки або Іспанії або ж просто мрієте розуміти другу найпоширенішу мову у світі, Tvoemisto.tv пропонує перелік безкоштовних онлайн-ресурсів для самостійного навчання.
ілюстративне фото: Новое время

ілюстративне фото: Новое время

Quetal

Україномовний сайт для самостійного вивчення іспанської мови онлайн. Уроки поділені за категоріями в залежності від рівня знання мови. Підписники Telegram-каналу ресурсу кілька разів на тиждень отримують цікаві факти про іспанську мову та Іспанію. Метою проекту є скоріше не навчити граматики, а закохати читача в іспанську культуру, мову та манеру буття.

Habla Cultura

Іспаномовний проект, який допомагає зануритися в культуру Іспанії та Латинської Америки. На сайті можна знайти тексти найрізноманітніших тематик (наука, культура, музика, новітні технології) та аудіоматеріали різних рівнів складності. Окрім цього, ресурс пропонує розділ з коротенькими відеоуроками для початківців (A1-B1). Для просунутих учнів пропонується адаптований журнал для вивчення іспанської Punto y Coma.

Ver-Taal

Якісний онлайн-ресурс, на якому пропонують різноманітні вправи для вивчення нової лексики та вдосконалення навичок аудіювання. Вивчати мову онлайн простіше з переглядом репортажів, рекламних відеороликів та кінотрейлерів. У розділі про культуру можна знайти відеоматеріали про історію, культуру та традиції окремих регіонів Іспанії.

Читайте також: Топ-11 ресурсів, де можна безкоштовно вивчити іспанську

Spanish Podcast

Коротенькі аудіоісторії, в яких іспанці Алєкс та Ванеса розповідають про конкретні граматичні аспекти іспанської, пояснюють складні лексичні конструкції та вирази, а також розповідають про культуру та традиції країни, у якій народилися і живуть.

Extra en español

Міні-серіал (13 серій по півгодини) стане у пригоді тим, хто щойно почав вивчати мову. Неперевершена гра акторів та добірні жарти іспанською роблять навчання легким і невимушеним. Для тих, хто ще погано сприймає мову на слух, є можливість увімкнути іспанські субтитри — і таким чином краще зрозуміти, про що йде мова в відеокурсі.

Video Ele

Сайт із безкоштовними відеоуроками по 3-5 хвилин для початкового та середнього рівня. До кожного відео додається PDF-файл з транскриптом та вправами на закріплення матеріалу. Цей сайт допоможе навчитися спілкуватися на побутові теми, а також засвоїти складні граматичні правила на практиці.

Читайте також: Як вивчити німецьку за комп’ютером. Топ-8 ресурсів

Real Academia Española

RAE є науковою установою, яка виконує функції регулятора мовної норми сучасної іспанської мови. Якщо маєте сумніви щодо вживання певних слів, тлумачний словник Королівської академії допоможе їх розвіяти. Оскільки тлумачення слів подаються повністю іспанською мовою, словник RAE буде корисним насамперед тим, хто володіє іспанською на середньому та високому рівнях.

Centro de Lorca

Відеокурс для початківців, у якому представлені мовні варіанти декількох країн: Іспанії, Венесуели, Мексики, Аргентини тощо. Кожен епізод відеокурсу складається з трьох частин: теленовели, коментарів ведучих, а також практичних вправ на закріплення вивченого в уроці матеріалу.

Practica Español

Сайт, що стане у пригоді як початківцям, так і учням, які вже непогано розмовляють іспанською. Тексти поділені відповідно до категорій A1, A2, B1, B2, C1. На ресурсі можна знайти матеріали на будь-який смак: вправи для вивчення нової лексики, новини з аудіосупроводом, граматику та пісні іспанською мовою.

Duolingo

Мобільний додаток, який допоможе початківцям опанувати базову лексику. Для того, аби отримати доступ до вправ, необхідно обрати потрібну мову та встановити кількість хвилин, які бажаєте приділяти щодня вивченню іспанської. Тест на визначення рівня допоможе з обранням найоптимальнішої програми.

Євгенія Рибалко

На основі матеріалу Quetal

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.
9 Лютого, 2020 03:07
Міша Ще могли би додати україномовний ресурс [***]s://ispanska.at.ua/ , сайт пропонує граматику іспанської мови, словник для початківців у формі флеш-ігор, україно-іспанский розмовник, мультфільми іспанською для аудіювання.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!