Політична реклама

Як визначити, яких вітамінів бракує організмові

6396 0
Коли на вулиці похолоднішало і почалися дощі, багато людей почали скаржитися на погане самопочуття і зниження працездатності. Одразу спадає на думку, що погане самопочуття викликане нестачею вітамінів, але важливо зрозуміти яких саме вітамінів бракує організмові.

Вітаміни —особливі речовини, які не мають калорій і не є будівельними матеріалами для тіла, але вони підтримують на належному рівні обмін речовин, стежать за роботою ферментів, стимулюють обмінні процеси, передачу нервових імпульсів, інформує Вкурсе.

Є кілька типових зовнішніх симптомів, на основі яких можна визначити, яких вітамінів не вистачає організмові.

Якщо організм здоровий, волосся виглядає блискучим, воно пружне, і переливаються на сонці. Якщо ж волосся плутається, січеться, воно потьмяніло це одна з ознак нестачі вітамінів.

Суха та свербляча шкіра голови — це ознака дефіциту вітаміну Е, а якщо з‘являється дерматит на шкірі голови — і ретинолу (вітамін А); або дефіциту вітамінів групи В, які допомагають живити шкіру голови і проводити до шкірних покривів нервові імпульси.

При надмірній жирності волосся потрібно думати про дефіцит рибофлавіну, а при його сильному випаданні зазвичай не вистачає фолієвої кислоти або вітаміну С.

Лупа з’являється при дефіциті вітамінів В12 і В6 або ненасичених жирних кислот.
Крім того, волосся страждає при дефіциті мінеральних речовин — особливо заліза та кальцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!