Як вживати м’ясо, аби не заразитися паразитами? Поради лікаря

5853 0
Цього року у Львові вперше за 20 років зареєстрований випадок захворювання на теніаринхоз (бичачий ціп'як). Читайте поради лікаря-паразитолога про те, як вибирати та готувати м’ясо, аби не заразитися небезпечними паразитами.
Фото: hmacanada.org

Фото: hmacanada.org

Часто причиною виникнення теніаринхозу є вживання м'яса, яке було придбане на ринках та не пройшло термічної обробки, пояснюють медики.

«Групу ризику» на захворювання ціп'яком становлять працівники боєнь та ковбасних цехів, а також кухарі та домогосподині, які куштують сирий фарш при приготуванні їжі.

Фахівці радять бути особливо обережними влітку, коли дуже популярним є приготування м'ясних страв (шашлики, стейки, грилеві ковбаски) на пікніках.

Щоб уникнути зараження паразитами, лікар-паразитолог відділення організації епідеміологічних досліджень Держсанепідем служби у Львові Осип Бегей радить дотримуватися таких простих правил безпеки:

– м'ясо та м'ясні продукти купувати тільки в магазинах, а не на стихійних ринках;

– при купівлі м'яса на ринку слід вимагати наявність документа про проведення ветеринарно-санітарної експертизи і перевіряти, чи є на м'ясі клеймо;

– вживати в їжу слід тільки добре проварене і просмажене м'ясо (критичними температурами для яєць паразтів є +60 та +70°С);

– в процесі приготування м'ясних страв не пробувати сирий фарш.

За матеріалами прес-служби Львівської міської ради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!