Політична реклама

Як захиститись від стресу під час революційних подій

1577 0
Події, що зараз відбуваються в Україні спричиняють неабиякий стрес у тих, хто за ними слідкує, не говорячи про тих, хто бере в них участь.

Психолог та завідувачкою кафедри психології та педагогіки Карпатського університету ім. А. Волошина Катерина Балега розповіла про те, як захиститися від стресу.

Такі скарги, як безсоння, тривожність, відсутність апетиту або зловживання заспокійливими засобами, а також алкоголем -  це звичайні скарги пацієнтів у цей період.

Люди, які перебувають у напруженому стані, перебувають в стані стресу.Коли стрес стає хронічним, іде перенапруження організму захисні функції організму знижуються, і відбувається вже негативний вплив і на організм, і цілому на психіку людей.

Потрібно слідкувати за харчуванням і сном, інакше захисні функції організму можуть зійти до нуля.

Не давайте панікувати тим, хто вас оточує. Хотілось би, щоб люди не намагалися розповсюджувати негативну та неперевірену інформацію.

Намагайтеся телефонуйте частіше близьким, давайте їм частіше знати про себе.

Сон – це найкращий метод відновлення діяльності всього організму. Намагайтесь заснути. Щоби спати, треба знижувати вживання кави і алкоголю – вони ведуть до перезбудження.

Розслаблення – це, в першу чергу, дихання. Може бути необхідно зігріти кінцівки рук, зробити масаж ділянки шиї. Може бути прогулянка, якійсь рух, який заспокоїть людину.

Обов’язково з’їжте щось смачненьке  - шоколад, банани, все те, що приводить до вироблення так званих гормонів щастя, і дає змогу заспокоїтись організму.

Прийміть гарячу ванну або душ, контрастний душ, або теплий душ, дуже добре допомагає аромаванна, включіть собі музику.

Намагайтесь, хто може, щось помалювати, пов'язати. Зробіть щось, що приводить до зняття напруги.

Якщо людина знаходиться в стресовому стані, можуть виникати такі явища, як панічні атаки. Зовнішніми ознаками панічної атаки можуть бути тахікардія (підвищення серцебиття), нехватка повітря, людина починає скаржитись на те, що вона задихається, наявний страх смерті. Тоді необхідно покласти людину в горизонтальне положення, намагатись масажувати, розігрівати кінцівки, тому що надмірний викид адреналіну блокує нормальне кровопостачання.

Необхідно в такому випадку ізолювати людину від шуму, надмірного освітлення і дати можливість трошки відпочити.

Джерело: Українська правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!