Як закриватимуть наземний та повітряний кордони України. Деталі

3822 0
Через наземний кордон пропускатимуть лише українців та деяких іноземців за певних умов.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Україна закриває наземні та повітряні кордони через поширення коронавірусу. Як повідомив під час брифінгу за підсумками закритого засідання уряду сьогодні, 14 березня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, 16 березня всі міжнародні пункти пропуску закриють на в’їзд для іноземців.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Кордон буде закритим до 3 квітня. В’їхати зможуть лише ті іноземці, що мають право на проживання в Україні, є подружжям чи дітьми громадян України, або є представниками дипломатичних структур. Пропускатимуть також вантажівки. Інші іноземці зможуть перетнути кордон лише за погодженням МЗС.

Із 17 березня до 3 квітня закривають усі пункти пропуску для міжнародного пасажирського повітряного сполучення. Як пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій, регулярні рейси не відбуватимуться, натомість курсуватимуть чартерні та спецрейси, що вивозитимуть іноземців чи ввозитимуть українців.

Всіх українців, які не встигнуть прилетіти додому до 17 березня, у МЗС просять бути на зв’язку з консульствами.


На Львівщині на період карантину закриють три пункти пропуску: залізничний та пасажирський у Раві-Руській, автомобільний, пішохідний та пасажирський у Шегинях та залізничний і пасажирський у Хирові. Тимчасово перетнути держкордон пішки не можна буде у Раві-Руській, Краківці, Смільниці, Грушеві та Угринові. 

Також завтра, 15 березня, евакуюють сто українців, які вже кілька днів перебувають на кордоні Італії та Словенії й не можуть повернутися в Україну через закриття кордонів.

На пунктах пропуску, які залишаються працювати на в’їзд українців та виїзд іноземців, працюватимуть санітарні медбригади, які перевірятимуть українців, що в’їжджатимуть, на симптоми, схожі на коронавірусну інфекцію.

Читайте також: В Україні скасовують усі поїзди до Польщі. Як курсуватимуть Інтерсіті

Нагадаємо, США на 30 днів припинили авіасполучення з країнами ЄС, окрім Великобританії, а Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами, а також закрила кордон на в’їзд іноземців. В Ізраїлі прибулих направляють на двотижневий карантин, а в Італії закриті всі кордони. Данія та Чехія оголосили через коронавірус надзвичайний стан. Словаччина закрила кордони для туристів, а Румунія відправляє приїжджчих на карантин.

В Україні та Львові карантин увели 12 березня. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!