Як заощадити на опаленні будинку: 7 порад

3295 0
Цієї осені та зими країнцям варто замислитись над заходами економії. У зимовий період найбільш витратним для сімейного бюджету є опалення. Пропонуємо вам низку порад, яким чином можна заощадити на опаленні будинку.
Фото: handknittedthings.blogspot.com

Фото: handknittedthings.blogspot.com

Порада перша.  Встановити систему з вітрогенератора або сонячної батареї. Така система, встановлена на ділянці, дозволить повністю або частково переключитися на автономне постачання і самостійно забезпечувати потреби в електроенергії і теплі. 

Порада друга.  «Закутати» будинок в теплоізоляційні матеріали. Застосовуючи високоякісні матеріали для комплексної ізоляції стін, покрівлі, підлоги, стелі, горища, підвалу та фундаменту, усуваючи в конструкціях місточки холоду і утеплюючи вікна та двері, тепловтрати можна знизити більше ніж на 50%, а загальне енергоспоживання – на 25%. Використання ефективного теплозахисту дозволить скоротити річне споживання енергії з 250-350 до 100-150 кВт/год на квадратний метр житлової площі.

Порада третя. Встановити тепловий насос. Такий агрегат забирає низькотемпературне тепло підземного джерела, щоб віддати його опалювальній системі будинку. Годиться і ґрунт, і підземні води, проте температура цього джерела ніколи не повинна опускатися нижче 1 С°. Усе, що тепліше цієї позначки, підходить, щоб тепловий насос отримав його теплову енергію, підсилив і змусив працювати на обігрів будинку. Завдяки цьому пристрою до 75% енергії, необхідної для опалення будинку та нагрівання води, може дати природа.

Читайте також:  Як львів’янам економити газ в побуті

Порада четверта.  Встановити систему повітряного опалення. У ній повітря нагрівається всередині повітроводу і дозволяє задавати свою температуру для кожної кімнати в будинку.

Порада п’ята. Установити програматори температури. Ці прилади одночасно стежать за комфортною температурою в будинку і знижують витрату електроенергії практично в два рази. Принцип їх дії – в раціональному споживанні енергії в різні проміжки часу: коли ви вдома, опалення підтримує потрібну температуру, коли ви пішли – програмований контролер знижує температуру в приміщенні до мінімально комфортної.

Порада шоста. Наклеїти тепловідбивну плівку на вікна. Це оптично прозорий матеріал зі спеціальним багатошаровим покриттям, який встановлюється на внутрішню поверхню вікна. Плівка пропускає 80% видимого світла, а всередину приміщення відбиває близько 90% теплового випромінювання, що зберігає тепло в приміщенні взимку і прохолоду влітку.

Читайте також: Як заощаджувати електроенергію? 10 порад для львів’ян

Порада сьома. Засобом теплозбереження можуть бути також і звичайні дерева. Якщо посадити їх навколо будинку, то вони  допоможуть захистити ваше помешкання від холодного вітру і зберегти в ньому тепло. Висаджувати дерева потрібно на такій відстані від стін, яка мінімум в два рази перевищує висоту дорослих рослин. Зрозуміло, що коли зима вже йде повною ходою, скористатися цією порадою неможливо. Але з настанням весни висадка дерев навколо будинку може бути не тільки корисним з точки зору теплозбереження під час зими,  а також корисною для здоров’я та засобом проведення вільного часу.  

Джерело: EcoTown

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!