Зберегти життя. Проект «Безпечні дороги» поширюється на Львівську область

2389 0
У рамках кампанії проводитимуть дискусії, навчання, тренінги для дітей, водіїв та пішоходів, а також масштабну просвітницьку кампанію в медіа.

«Безпечні дороги» – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто»,  за участю соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, відтепер поширюється на всю Львівську область. Львівська ОДА та організатори кампанії прийняли рішення про спільну роботу в межах області для покращення безпеки на дорогах Львівщини, про що вони розповіли під час спільного брифінгу.

Як повідомив керівник медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко, за майже рік реалізації проекту «Безпечні дороги» у Львові вдалось досягнути певних результатів на зниження смертності на дорогах міста.

«Якщо порівнювати перший квартал 2018 року з аналогічним періодом 2017, то кількість ДТП у Львові з потерпілими знизилась на 16%; на 50% зменшилась кількість загиблих в аваріях; на 31% зменшилась кількість ДТП за участі дітей та на 70% менше аварій сталось за участі пішоходів. Для нас це вражаючі результати, хоча, безумовно, цього є недостатньо, і ми повинні більше працювати в інформаційні площині, щоб достукатись до свідомості і автомобілістів, і пішоходів. Ми раді, що до кампанії "Безпечні дороги" долучилась Львівська ОДА і що тепер вона поширюється на всю область», – розповів Тарас Яценко.

Читайте також: Коли ми зможемо їздити Львовом із гідністю і комфортом?

У рамках компанії медіа-хаб «Твоє місто» спільно з партнерами проводитиме дискусії на тему безпеки на дорогах, школярам області роздаватимуть спеціальні світловідбивачі. Також відбудуться навчання та флешмоби серед школярів, тренінги для водіїв та просвітницька кампанія в медіа.

У свою чергу в облдержадміністрації повідомили, що з бюджету області постійно виділяються кошти на підвищення безпеки дорожнього руху в області. Як зазначив в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло, протягом двох минулих років область виділила 20 млн гривень на облаштування 200 пішохідних переходів, п’яти світлофорних об’єктів та розміщення 24 відеокамер в чотирьох місцях відеонагляду на дорогах Львівщини.

«Цього року на безпеку дорожнього руху ми передбачили 15 млн гривень, за які продовжуємо освітлювати пішохідні переходи на дорогах обласного та місцевого значення. Також встановимо три світлофорні об’єкти і проведемо капітальний ремонт на залізничних переходах в Городку та Пустомитах, адже у 90% ДТП на залізничних переходах закінчуються летальними наслідками», – додав Роман Кокотайло.

Додатково у 2018 році в області з’являться 70 камер відеонагляду, з яких 50 обладнають спеціальним програмним забезпеченням для автоматичної фіксації швидкості та номерних знаків автомобілів.

Читайте також: Чемність заради життя. Як допомогти львів’янам цивілізовано поводитись на дорогах

У патрульній поліції Львівщини наголосили, що через низку резонансних ДТП на дорогах України та Львівщини, зокрема, вони збільшили присутність екіпажів патрульних на дорогах області.

Матеріал підготовлено в рамках кампанії #безпечні дороги – соціально-інформаційного проекту медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямованого на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.комLvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!