Як заповнити бюлетень. ЦВК оприлюднила детальну інструкцію

3952 0
Якщо помилились, можна написати заяву до дільничної виборчої комісії з проханням видати ще один бюлетень.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Центральна виборча комісія оприлюднила пояснення про те, як заповнювати бюлетень на місцевих виборах, 25 жовтня.

У документі прописали послідовність заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, обласної, районної, районної у місті ради, а також міської, сільської, селищної ради територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше.

«Комісія розʼяснила порядок проставлення у такому бюлетені позначки «плюс» (+) або «галочки» (✓), або іншої, що засвідчує волевиявлення виборця. А також – правильність написання порядкового номера кандидата в депутати від місцевої організації політичної партії, яку виборець підтримав. Окрім того, у документі наведено приклади правильного та неправильного заповнення виборчого бюлетеня», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» Європейської солідарності

Окремо ЦВК наголосила на номерах кандидатів з номерами від 1 до 9. Якщо ви, наприклад, обираєте кандидата під номером 6, то і 06, і 6 – буде зараховано.

Читайте також: Вибори до львівської міськради. Перша «десятка» «об’єднання «самопоміч»

У разі помилки при заповненні бюлетеня виборець може написати заяву до дільничної виборчої комісії з проханням видати йому ще один бюлетень. Однак якщо і за другим разом виборець допустить помилку, то третьої спроби для нього не передбачено.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!