Як записатися на щеплення від коронавірусу. Три способи і покрокова інструкція

2301 0
Це займає близько двох хвилин і є безкоштовним.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Від сьогодні, 1 березня, кожен в Україні може записатися на вакцинацію проти коронавірусу за допомогою порталу «Дія», однойменного застосунку, а також через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я. Міністерство цифрової трансформації пояснює, як це можна зробити у «Дії». Це, за їхніми підрахунками, займе близько двох хвилин, і є безкоштовним.

Варіант №1 – через сайт 

1. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua.

2. У розділі послуги виберіть «Запис до листа очікування вакцинації від Covid-19».

3. Вкажіть, чим ви займаєтесь, та виберіть місто, у якому будете вакцинуватися.

4. Після підтвердження запису стежте за сповіщеннями в «Дії». Вас повідомляють, коли відкриється запис на щеплення.

Важливо, що працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної галузі, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки НЕ потрібно записуватись. Роботодавець самостійно внесе вас до списків та повідомить про дату щеплення.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Окрім цього, зверніть увагу, що попередній запис до листа очікування не є записом до лікаря. 

Варіант №2 – через застосунок «Дія»

Щоби записатись через застосунок, необхідно:

1. Завантажити додаток та авторизуватися у ньому за допомогою Приват24, Monobank або BankID Нацбанку.

2. Перейти в меню у розділ «Послуги».

3. Серед послуг обрати «Запис до листа очікування вакцинації від Covid-19».

4. Указати свою сферу діяльності та населений пункт, де саме буде зручно вакцинуватись.

Варто зазначити, що ця можливість доступна лише в останній версії застосунку – оновитись можна в App Store та Google Play.

Варіант №3 через контакт-центр МОЗ

1. Зателефонуйте на номер: 0 800 60 20 19.

2. Надайте оператору свої дані. Необхідно буде вказати pеєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) або серію та номер паспорта.

3. Оберіть місце, в якому хочете вакцинуватися.

4. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Читайте також: У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

Додамо, що зараз формується саме список очікування на вакцинацію. Коли прийде етап вакцинації групи, до якої ви належите, з вами зв’яжуться та запропонують обрати конкретну дату та час щеплення.  Усі щеплення є добровільними й безоплатними. Поки що в Україні планують використовувати вакцини таких виробників: AstraZeneca (Covishield), Pfizer/BioNTech, SinovacBiotech, Novavax. У сповіщенні про запис на щеплення буде вказано, яка саме вакцина доступна.

Нагадаємо, що 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. Вона триватиме в чотири етапи. На першому щеплення мають отримати медичні працівники опорних лікарень, медпрацівники екстреної медичної допомоги, ті, хто мешкає чи працює в будинку для людей похилого віку, а також військовослужбовці ООС.

Першою вакцину від коронавірусу у Львові отримала завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!