Як зареєструвати новонароджену дитину у Львові

11102 0
Із лютого цього року для реєстрації новонародженої дитини батькам не потрібно окремо звертатись у підрозділи міграційної служби. Реєстрація проводиться органом соціального захисту одночасно з оформленням допомоги при народженні дитини.
ФОТО: MIRROR.CO.UK

ФОТО: MIRROR.CO.UK

Для реєстрації новонародженого треба надати працівниками органів соціального захисту свідоцтво про народження дитини та паспорт одного з батьків з штампом про реєстрацію, де вказана адреса, за якою буде проживати дитина, повідомили у прес-службі головного управління Державної міграційної служби у Львівській області.

Як пояснив tvoemisto.tv заступник начальника відділу пільг, соціальних допомог та компенсації виплат управління соціального захисту ЛМР Василь Трущак, для призначення допомоги при народженні дитини батьки звертаються у відділи соціального захисту за місцем проживання. Під час прийому документів працівники відділів з’ясовують, чи місце проживання дитини вже зареєстровано чи ще ні.

«Якщо місце проживання дитини зареєстровано, ми беремо документ або його копію, який підтверджує реєстрацію дитини – це може бути довідка з ЛКП, ОСББ, ЖЕКу про склад сім’ї, будинкова книга тощо. Якщо дитина незареєстрована, тато чи мама повинен заповнити анкету - додаток 27 до наказу МВС про Порядок реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів. У цій анкеті заповнюються дані дитини, тата чи мами – хто звертається за допомогою, вказується місце їхньої реєстрація і додаються квитанції про сплату мита при реєстрації дитини. Ми тоді анкету і квитанції скеровуємо у паспортний стіл для реєстрації дитини», - розповів чиновник.

У свою чергу паспортний стіл проводить реєстрацію дитини і скеровує в управління інформацію, що дитина зареєстрована або не може бути зареєстрована з певних причин. Процедура займає 8 робочих днів.

Закон, який змінив призначення допомоги, набув чинності ще 3 лютого цього року. На виконання цього закону треба було прийняти зміни у Порядку призначення допомоги. Ці зміни вступили в дію лише з 1 липня.

«З лютого ми приймали документи по спрощеній системі і з’ясовували чи дитина зареєстрована. Але на це витрачалося більше часу, ніж коли б батьки самі зареєстрували дитину. Зараз є закон. Людина пише заяву довільної форми, додає копію свідоцтва про народження дитини, і заповнює анкету, якщо дитина не зареєстрована», - пояснив Василь Трущак.

Дитину реєструють за місцем проживання одного з батьків. Якщо ж батьки з певних причин не мають прописки, або вони вимушені були залишити місця проживання з окупованої території  України  чи  районів  проведення АТО,  і  не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, їм пропонують зареєструватися у Центрі обліку та нічного перебування громадян на вул. Кирилівській 3а.

«Немає в законі норми, в який термін має бути зареєсторована новонародженна дитина. Дітей народжується багато, а реєструють їх мало. Тому так пішло, що держава, призначаючи допомогу, стимулює батьків реєструвати місце проживання дітей», - резюмував посадовець.

Відділи соціального захисту у Львові

Галицький:

тел.: 261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.: 235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.: 295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.: 237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.: 252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.: 254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!