Як заробити на зеленій енергії. Приклад львівської школи

3736 1
Планується, що заклад освіти матиме додаткові 200 тис. грн на рік до бюджету.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На даху львівської школи №68 обладнали сонячну електростанцію, повідомляє прес-служба ЛМР.

Проект розпочався у 2017 році, тоді виготовили проектно-кошторисну документацію. А торік тут встановили 148 фотоелектричних модулів за 1,168 млн грн і зараз тепер працюють над механізмом, що дозволить школі продавати вироблену енергію.

Читайте також: ЄБРР планує виділити 7 млн євро на будівництво Яворівської СЕС

«Залишається лише питання технічної та дозвільної документації для введення в експлуатацію цієї дахової електростанції. Вона розрахована на освітлення, за яке у рік школа платить обленерго близько 50 тис. грн», – каже директорка департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

Якщо школа зможе продавати свою електроенергію, то, окрім економії, зможе ще й заробляти. Ідеться про приблизно 200 тис. грн на рік додатково до бюджету. Термін експлуатації електростанції – 25 років, а окупності проекту очікують за 6-7 років. Оскільки школа – неприбуткова установа, їй треба буде знайти орендаря для дахової електростанції.

Читайте також: В Україні заборонили встановлювати домашні сонячні панелі на землі

Цього року на завершення робіт та введення в експлуатацію станції з міського бюджету виділили 325 тис. грн.


Читайте також:
22 Жовтня, 2019 15:40
ALEX BELL Оце я розумію вигідна інвестиція. Думаю, окупність буде насправді близько 5 років, бо є певна тенденція росту цін на електроенергію. Як приклад prel.prom.ua - детальний огляд роботи станції і розрахунок терміну окупності.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!