Як завершилася п'ята партія за звання чемпіонки світу з шахів

3719 1
П'ята шахова партія Матчу за звання Чемпіонки світу з шахів серед жінок у Львові завершилась нічиєю. Загальний рахунок нині становить 3:2 на користь Хоу Іфань.
Фото: Марти Талан

Фото: Марти Талан

Із нагоди Міжнародного жіночого дня шахістки висловилися із приводу святкування чи не святкування цього дня.

«Сьогодні був справді рідкісний варіант ігри, в мене сьогодні була перевага. Але поки що не можу сказати, в який момент потрібно було зіграти сильніше. Взагалі ми не дуже думаємо про щось, окрім гри, але все ж, краще, щоб такий день був вихідним.

Я гадаю, це залежить від того, в який день буде проводитися цей матч. Так, як в нас в цей день може бути турнір, тренування, важливо, щоб воно не попало на наш графік. Але, в принципі, футбол - цікава гра, так що, якщо буде така можливість, то звичайно піду. Але, якщо футбол випаде на нашу гру, то потрібно буде віддати квиток комусь із моїх друзів.

Відомо, що на даний момент, чоловіки грають сильніше, але, звичайно, що є ряд певних причин. Наприклад, в них краща концентрація, вони не на стільки емоційні. Але жіночі шахи останнім часом прогресують і навіть на найсильніших турнірах жінки досить часто виграють у гросмейстерів чоловіків»,  – зазначила Марія Музичук.

«У чорних була певна перевага в просторі, проте не настільки зрозуміла. Це була звична партія. Як я вже казала, я не роблю суджень за однією партією.

Ми теж ззвикли відзначати Міжнародний день жінок, але робимо це, зазвичай, 7 березня. Що ж о шахів, то звичайно жінки можуть боротись із чоловіками, але все-таки різниця велика: це можна бачити по рейтингу. Також треба взяти до уваги, що у турнірах чоловіків-учасників просто значно більше, ніж жінок. Але у жіночих шахах є прогрес, тому, можливо, що на топ-рівні буде надалі з’являтися все більше жінок.

Так, звісно, це моя ціль – грати в топ-турнірах. Однак я вже грала з багатьма топ-гравцями. Я сподіваюсь, що мої результати надалі будуть покращуватись.

Загалом, ми їли їжу в ресторані, в нашому готелі, в інших закладах. Враження хороше»,  – зазначила Хоу Іфань.

За хорошою традицією, кожну партію розпочинає почесний гість, який робить перший хід. Сьогодні, 8 березня, таке право отримали футболісти ФК «Карпати» Ігор Худоб`як та Володимир Костевич.  

Футболісти виконали перший хід п’ятої шахової партії білими шахами о 15:00 год у Палаці Потоцьких.

Нагадаємо, завтра, у шостій шаховій партії, право робити перший хід білими фігурами отримав Мірча Луческу. Завтра білими шахами гратиме Марія Музичук.

Опублікувала Наталія Середюк

Фото Матри Талан


Читайте також:
8 Березня, 2016 21:48
Леся А що зі статтею? Її забули дописати, чи що? Фрази вирвані з контексту - слідкуйте що публікуєте
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!