На правах реклами

Як зберігати хліб влітку. 8 правил

6937 0
У літній період через високі температури зростають ризики при зберіганні продуктів харчування. Спеціально для Tvoemisto.tv технолог управління виробництва «Концерну Хлібпром» (ТМ «Хлібна хата») Катерина Пастушенко назвала основні умови зберігання хлібу.
Зображення: Summer – Creations by Alvaro Dominguez

Зображення: Summer – Creations by Alvaro Dominguez

1)    Купуйте хліб щодня, а не про запас

Щоб убезпечити себе від швидкого псування хліба і втрати ним споживчих властивостей, влітку, як ніколи, важливо купувати хлібобулочну продукцію ощадливо, на один день, а не про запас.

2)    Перевіряйте строк придатності продукту на упаковці

Строк реалізації хліба і хлібобулочних виробів дуже обмежений. Для дрібних виробів, наприклад, він складає до 16 годин. Тому важливо знати дату виробництва цього продукту. Дату виготовлення можна перевірити на упаковці або кліпсі, яка закриває пакет.

3)    Звертайте увагу на умови зберігання хліба в торговій точці

Оптимальні умови зберігання хліба – при температурі від 6 °С до 28 °С, відносній вологості повітря – 65-75 % у добре провітрюваному приміщенні. Слід додати також, що хліб не повинен залишатись під дією прямих сонячних променів.

4)    Оглядайте неупакований хліб

За несприятливих обставин у літню пору у хлібі може проявитись картопляна хвороба, при якій м’якуш хліба стає тягучим. Такий хліб не можна споживати. Тож при купівлі та споживанні звертайте увагу на запах хліба – він не повинен бути різким та неприємним. А скоринка хліба не повинна бути липкою.

5)    У спеку краще зберігайте хліб у холодильнику

За звичайних умов хліб не варто зберігати у холодильнику, бо через швидшу втрату вологи він може почати кришитися вже за 6 годин. Але це все ж краще, ніж зберігати його при температурі вище 26 градусів, яка завдасть продукту більшої шкоди. У холодильнику хліб варто зберігати у мішку з тканини або у паперовій упаковці – це захистить його від сторонніх запахів і підтримає оптимальну вологість.

6)    Пшеничний і житній хліб зберігайте окремо

Змішування хлібних дріжджів призводить до псування хліба, він починає пліснявіти. Для зберігання різних сортів хліба у домашніх умовах можна використати лляні полотняні мішечки.

7)    Протирайте хлібницю оцтовим розчином

Не рідше, ніж раз на тиждень, влітку обробляйте хлібницю слабким розчином столового оцту. Це завадить можливому поширенню картопляної хвороби та спор плісняви від зіпсутого буханця на свіжий. Також не зберігайте хліб у вживаних поліетиленових пакетах. І частіше провітрюйте кухню, щоб у ній не було надто спекотно і волого.

8)    Купуйте хліб у відомих виробників

І наостанок. Достатня інформація про виробника та його потужності – як-не-як гарантія того, що за цей продукт несуть відповідальність, на відміну від продукту невідомого походження. Доброю ознакою є наявність у промислового виробника акредитованої лабораторії контролю якості та «гарячої лінії», на яку підприємство витрачає ресурси, щоб підтримувати якісний зворотний зв`язок зі своїми споживачами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!