Як здобути освіту в Польщі? Перелік спеціальностей

17857 10
Українським школярам пропонують безкоштовне навчання після 9-10 класу в Польщі. Вимоги – базові знання польської мови, зокрема вміння читати, писати та спілкуватися.
фото: photofact.in.ua

фото: photofact.in.ua

Компанія Eurostudy пропонує учням після закінчення 9-10 класу взяти участь у програмі «Навчання в технікумах Республіки Польща».

Мета програми – дати можливість дітям з України безкоштовно отримати європейську освіту, набути сучасних знань, умінь та навичок, оволодіти сучасними технологіями, які після закінчення навчання привезти в Україну.

Програма реалізується з 2010 року в рамках угод, підписаних між владою Західної й Центральної України та польської Люблінщини.

Безкоштовне навчання проводиться в державних навчальних закладах Люблінського та Мазовєцького воєводств Республіки Польща, зокрема в містах Люблін, Радом, Демблін, Рикі. Оплата проводиться за проживання в гуртожитку та триразове харчування. Вступ до навчальних закладів проводиться без вступних іспитів за результатами співбесіди польською мовою. Вимоги: базові знання польської мови, зокрема вміння читати, писати та спілкуватися.

Читайте також: 10 програм квітня для освіти за кордоном

Навчання після 9-10 класу здійснюється за наступними спеціальностями:

Інформатика

Логістика

Ландшафтний дизайн

Механік авіаційний

Механік

Технік ветеринар

Технік обладнання та систем альтернативних джерел енергії

Технік будівельний

Технік сантехнічного обладнання

Технік туристичного обслуговування

Технік готельного господарства

Технік електрик

Технік мехатронік

Технік залізничного транспорту

Технік харчування та гастрономічних послуг

Технік економіст

Технік торговий

Навчальні групи комплектуються з українських та польських учнів. Для українських учнів в навчальних закладах проводяться додаткові уроки польської мови (2-3 години на тиждень окремо від основних уроків).

У кожному навчальному закладі вивчають 2 іноземні мови, іноземну професійну. Навчальна практика для кращих учнів проводиться в країнах Європи.

Читайте також: Можливості для львівських школярів: вступ до вишу в Німеччині

По закінченню навчання діти отримують атестат про середню освіту, складають тести та отримують диплом за відповідною спеціальністю. Інформацію про технікуми Любліна, Радома, Дембліна та Рикі ви можете отримати за таким посиланням.

Зв'язатися зі спеціалістом-консультантом і поставити запитання про умови навчання в Польщі після 9-10 класу можна за телефоном: (044) 200-28-40.

 

Джерело: Освіта.UA


Читайте також:
17 Травня, 2018 15:49
Vadimca Коли я роздумував про вибір університету, я вирішив, що фізіотерапія буде хорошим вибором. Оскільки я хотів вивчити польську мову та виїхати до Польщі, я вибрав польський університет. Полонійна Академія, де я навчаюся, запропонувала мені також курс польської мови під час навчання. Мені все добре вдається, я все більше вмію і можу порозумітися з іншими людьми.
7 Лютого, 2018 16:11
Leona Вже два роки я навчаюсь у Полонійній академії у Польщі на факультеті сестринської справи. Повинна визнати, що знання, які нам дають, дуже практичні, немає безглуздих занять, а викладачі - дуже добре вміють навчати як теорії, так і практиці. Кожний має шанс отримувати стипендію, навіть студенти з-за кордону. Це був найкращий вибір, який я могла зробити у плані навчання.
23 Січня, 2018 10:14
Vinncent
23 Січня, 2018 10:13
Vinncent
12 Грудня, 2017 15:50
Minny Я вважала за краще поїхати навчатися в іноземний університет, щоб трохи вивчити іншу мову. Хороші умови в Польщі, тому я вибрала польську Полонійну Академію в Ченстохові. Я чула багато хороших речей про цей університет, і там у мене є колега, який там навчається і дуже задоволений.
11 Жовтня, 2017 16:55
Ganda Я обрав навчання online у Полонійній академії у Польщі. Для мене це була одна з найкращих можливостей. Звісно це вимагає самодисципліни та мотивації, але воно того насправді варте. Лекції та консультації проводяться так, щоб кожний міг ними скористатися. Викладачі дуже симпатичні і дуже освічені. Завжди можна отримати більше інформації, якщо хтось цього хоче. Також я отримав стипендію, і хоча я й навчався online, до мене ставилися як до звичайного студента.
10 Серпня, 2017 14:01
Mikk Коли я записувався до Полонійної академії у Польщі, я не думав, що буду настільки задоволений цим навчальним закладом. Ченстохова, де знаходиться вуз, дуже гарне і затишне місто. Я почуваю себе тут дуже добре, люди тут привітні. У вузі ніхто до мене не ставиться інакше тільки тому, що я іноземець. Цей виш - дуже приязний для студентів з-за кордону. Рівень знань високий, що для мене було дуже важливим. Я потрапив зі своїм вибором у десятку.
7 Липня, 2017 12:21
Alina Ще рік тому я стояла перед вибором: який навчальний заклад і напрям підготовки обрати. Врешті я зупинила свій вибір на фізіотерапії у Польщі. Полонійна академія у Ченстохові має дуже хорошу програму. Високий рівень підготовки - я це бачу вже після першого курсу - дуже хороші викладачі: вимогливі, але симпатичні. Я знаю, що після закінчення цього напряму я отримаю хорошу роботу і буду до неї добре підготовлена.
13 Вересня, 2016 23:40
Павел Які на сьогодні перспективні напрями навчаня? Чи взагалі є якісь у нас перспективи отримати гарні роботу після навчання - прочитав статтю на тему перспективного закордонного навчання - [***]://uralcons.org/education-abroad/perspektivy-ucheby-v-polshe.html.
26 Лютого, 2016 18:06
Назар Повний перелік ВНЗ Польщі можна найти на сайті [***]://mojaedukacja.com/ там більше 500 університетів, зі зручним пошуком по спеціальностях
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!