Як жінкам у Львові отримати грант від ЄБРР. Практичні підказки

6777 0
Європейський банк реконструкції та розвитку в Україні (ЄБРР) надає гранти жінкам, які управляють малим і середнім бізнесом. Гранти надаються в рамках програми «Жінки в бізнесі», яка фінансується урядом Швеції та Європейським Союзом, розповіла Tvoemisto.tv менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг.
фото: msb.enarod.org, facebook.com

фото: msb.enarod.org, facebook.com

«Програма «Жінки в бізнесі» є унікальною для України. Вона покликана вивести жіноче підприємництво в країні на новий рівень. Адже воно має свої особливості: часто жінки-підприємці, які мають успішний малий бізнес, не розвивають його далі. Як результат, жінок-підприємців у середньому бізнесі значно менше, ніж чоловіків», – розповідає К. Рігг.  

Вона також додає, що  бізнес жінок-підприємців часто є потенційно нерозкритим. Жінки менш схильні до ризику, вони бажають все прораховувати наперед, і часто заздалегідь вирішують, що ті чи інші перепони їм не здолати. Програма ЄБРР «Жінки в бізнесі» допомагає виявити слабкі сторони, що заважають жінкам розвивати свій бізнес і вивести його на новий рівень розвитку.

Читайте також: Що варто знати про підтримку малого та середнього бізнесу в Україні. Думки експерта

«У рамках програми ЄБРР допомагає залучити висококваліфікованих консультантів, здатних вивести їх бізнес на більш якісний рівень розвитку, та надає гранти для часткової компенсації послуг консультантів. Та окрім того, ми допомагаємо жінкам піднятися на новий рівень у їхньому особистісному розвитку за допомогою програм наставництва, коучингу та тренінгів. Зокрема, програма наставництва здійснюється через міжнародну організацію Cherie Blair Foundation, яку очолює дружина Тоні Блера, колишнього прем’єр-міністра Великобританії», – зазначила К. Рігг.   

Вона пояснила, що такий комплексний підхід дає гарні результати. «У деяких країнах програма «Жінки в бізнесі» діє вже близько десяти років і її результати вражають. Так, після співпраці з ЄБРР 83% підприємств, які очолюють жінки, збільшили оборот в середньому на 28%, продуктивність – на 16%; 57% таких підприємств створили нові робочі місця і 14% отримали зовнішнє фінансування», – сказала К. Рігг – В Україні ми будемо оцінювати перші проекти за цією програмою в наступному році, але вже зараз чуємо гарні відгуки від жінок-підприємців».

Як скористатися програмою «Жінки в бізнесі»?

1. Якщо ви жінка-підприємець: ЄБРР співпрацює з підприємствами, очолюваними жінками, майже в усіх галузях. Для участі у програмі відповідальність за управління та операційну діяльність має нести жінка. З додатковою інформацією щодо критеріїв відбору можна ознайомитися, завітавши на сайт.

2. Зверніться до нас. Ви можете звернутися щодо участі в програмі за телефоном, електронною адресою, або домовитися про зустріч із нашим працівником в офісі. У Львові: вул. Дудаєва, 20. тел. (032) 232 96 33 (34).

3. Визначте свої бізнес-потреби. Ми розпочинаємо нашу роботу, розглядаючи кожен аспект Вашого бізнесу чи бізнес-ідеї, щоб дізнатися про ваші потреби у консультуванні чи фінансуванні.

4. Заплануйте наступний свій крок. Ви можете скористатися грантовою програмою різними способами. Повідомте, у яких аспектах співпраці з нами ви зацікавлені: бізнес-консультації від одного з наших місцевих або міжнародних експертів, участь в одному з навчальних тренінгів, підтримка наставника чи коуча. Вартість усіх цих видів допомоги частково компенсує ЄБРР.

5. Співпрацюйте з нами. ЄБРР, застосовуючи досвід накопичений роками, гарантує отримання тієї підтримки, яка трансформує ваш бізнес. Все, що в пропозиції, від навчальних тренінгів до коучингу, – відповідає задачам і труднощами, з якими зіштовхуються у бізнесі.

6. Досягайте успіху. Після завершення проекту чи навчання разом визначаємо наступні кроки. Це може бути запуск нового продукту, залучення бізнес-консультанта для роботи в іншій сфері вашого бізнесу. Ви самі можете стати наставником і допомагати іншим підприємцям. Через рік ми зв’яжемося і розпитаємо про ваші успіхи.

Додатково. Європейський банк реконструкції та розвитку​ ​(ЄБРР), власником якого є 64 країни і дві міжнародні організації, підтримує розвиток ринкової економіки та демократії. Грантову підтримку малому і середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. Детальнішу інформацію можна отримати на Facebook​  та LinkedIn.

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!