Як хочуть змінити організацію руху на двох кільцевих перехрестях Львова. Візуалізація

14492 1
Зміни можуть впровадити вже у наступному році.
Фото ілюстративне: Роман Балук/ZIK

Фото ілюстративне: Роман Балук/ZIK

У Львові хочуть змінити організацію руху на двох кільцевих перехрестях. На Володимира Великого – Княгині Ольги діятиме схема «Roundabout», а на Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського – схема «Turbo Roundabout».

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv головний спеціаліст відділу організації дорожнього руху управління транспорту Костянтин Баранюк, відповідне рішення ще кілька років тому прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху, але реалізація цього проекту затягується через відсутність коштів.

Читайте також: Як рухатиметься транспорт після реорганізації руху на Дорошенка. Відео

«Roundabout»: Володимира Великого – Княгині Ольги

На кільці Володимира Великого – Княгині Ольги пропонують застосувати схему руху «Roundabout» (яка зараз діє на кільці Чорновола – Липинського). Вона передбачає, що авто не змінює смугу на кільці: якщо автомобіль заїжджає по правій смузі, то має їхати прямо або повертати праворуч. Із лівої смуги водії можуть їхати прямо, повертати ліворуч або ж прямувати на розворот.

«Turbo Roundabout»: Володимира Великого – Кульпарківська

Водночас на кільці Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського схему організації руху буде дещо інша – «Turbo Roundabout». Вона також передбачає заборону змінювати смугу. Кола на кільці є не концентричними, а нагадують спіраль. Ця смуга ніби «виштовхує» водія на відповідний виїзд.

«Зміна організації руху тут потребує певних інженерних робіт. Тут йде зміщення смуг, а кільце має мати певні виступи», – зазначив Костянтин Баранюк.

Читайте також: (Не)довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

Стосовно кільця на Володимира Великого – Княгині Ольги, то рух тут можуть реорганізувати у наступному році, а кільце зміни в ОДР на Володимира Великого – Кульпарківській залежатимуть від фінансування.

Нагадаємо, що про плани змінити організацію руху на двох кільцевих перехрестях у Львові стало відомо ще у 2016 році. У 2015 році на кільці Чорновола – Липинського почали застосовувати схему ОДР Roundabout.


Читайте також:
25 Вересня, 2018 00:03
Тарас Давно пора. Досить користуватись совковими правилами про перешкоду справа на кільці, вся Європа їздить так. Той хто справа має тільки два виїди - правий і прямий, а то вічно підрізають
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!