Як зміниться простір біля Центру Довженка на Сихові

5171 0
Роботи із реалізації проєкту мали розпочати цього року, однак через карантинні заходи початок будівництва перенесли на 2021 рік.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

Наступного року на Сихові створять громадський простір з фонтаном та амфітеатром, який буде доступний для людей з інвалідністю. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

Читайте також: На простір біля Бернардинського дворика виділили лише 2 мільйони із 8-ми

Простір буде у вигляді амфітеатру – великої просторої зони, де проводитимуть різні заходи та концерти. Великі зелені газони замінять бетонне покриття і зменшать навантаження на інженерні мережі під час дощів та сильних злив – вода потраплятиме в землю, а в каналізацію стікатимуть лише рештки вологи. Також архітектори хочуть розвинути культуру сидіння на траві.

Особливістю площі стане фонтан, який розпилюватиме воду мікрочастинками під високим тиском, утворюючи хмари туману заввишки як триповерховий будинок. Його доповнюватимуть вже звичні для Львова сухі фонтани – такі, як на площі Митній чи перед Оперою. Замість теперішніх сходів до центру ім. Довженка буде безбар‘єрний доступ. 

Перші роботи із реалізації проекту мали розпочатися 2020 року. Однак через карантинні заходи початок будівництва перенесли на наступний рік. 

Читайте також: Громадський простір навпроти Центру Довженка коштуватиме майже 60 млн гривень

Нагадаємо, у 2018 році у Львові провели архітектурний конкурс на облаштування громадського простору навпроти Центру Довженка. Найкращим проєктом визнали проєкт «Групи 109» – Маркіяна Максимюка, Наталії Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка. Пізніше з’явилась ідея облаштувати на площі Меморіал Героїв Небесної Сотні. Щодо цього на Сихові провели навіть кілька громадських слухань. Втім меморіал уже відкрили на вулиці Кривоноса в центрі Львова, а депутати підтримали петицію про громадський простір біля Центру Довженка. Громадський простір коштуватиме близько 60 млн грн.

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!