Як зміниться трамвайне депо у Львові та історія про Київ, який пішов на фронт. Підсумки доби

1268 0
Нині 8 березня та 378 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки лунав тричі. Перший раз о 10:33, відбій – о 10:57. Другий о 12:23, відбій – о 12:41. І третій о 14:10, відбій – о 14:35. Відбувалися зльоти МіГ-31К вкс рф.

Ситуація на фронті: Сили оборони України продовжать бої за Бахмут, щоби виснажити елітні підрозділи ПВК «Вагнер». В Інституту вивчення війни (ISW), наголошують, що боротьба за Бахмут стала для України стратегічно важливою через склад російських сил, які дислокуються в районі міста.

Вони зазначають, що резерв російських в’язнів, придатних для бойових дій, не є безмежним, і ліквідація десятків тисяч із них у Бахмуті означає, що їх не використають для більш важливих боїв.

За даними Генштабу (станом на 6:00), окупанти основні зусилля зосереджують на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Продовжують безуспішні дії в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області. Сили оборони відбили понад 100 атак ворога на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 12 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 1 ЗРК «Бук-М1-2», 3 склади паливно-мастильних матеріалів та 1 комплекс радіолокаційної розвідки і контролю «Зоопарк». Окрім того, збито БпЛА «Орлан-10».

На цю ж тему: Україна повернула з полону ще 130 захисників. Більшість з них мають важкі поранення.

Читайте також: Хто підлягає військовому бронюванню і на який термін надають відстрочку. Пояснення. Уряд затвердив відповідний порядок бронювання та критерії визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки.

Та: На Львівщині запрацює ще один вищий військовий заклад. У Самборі відкриють філію Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Акцент дня: Урбаністична алхімія. Дмитро Крапивенко про Київ, який пішов на фронт. Медіахаб »Твоє місто» продовжує проєкт «Мій Київ» – дискусію відомих публіцистів, істориків, письменників, журналістів, інтелектуалів, митців про Київ: яким містом він був до вторгнення росії, що формує його образ, як історія Києва впливає на його майбутнє та яким може бути його розвиток. Цього разу своїми роздумами ділиться колишній журналіст, публіцист та воїн ЗСУ Дмитро Крапивенко.

«Для мене хорошим киянином є той, хто творить майбутнє міста. Як Роман Ратушний, котрий за своє коротке життя зумів надихнути киян відстояти Протасів Яр перед забудовниками. Кияни вміють об’єднуватися і робити так, щоби їх почули.

В цьому і є запорука того, що жоден зовнішній ворог, жоден хижий капітал не знищить наше місто. А алхімія пошуку ідеальної столиці триватиме. Це захопливий процес!»

Читайте також: Як трамвайне депо у Львові стає креативним простором. Репортаж. Старе трамвайне депо у Львові невдовзі може перетворитися на сучасний креативний простір. Пандемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення росії в Україну спершу поставили проєкт на паузу, однак нині тут уже майже завершують першу чергу робіт. Нещодавно Tvoemisto.tv розповідало, як розвивається Підзамче, де ревіталізують заводи і фабрики, а цього разу ми запитали головного виконавчого директора Lem Station Михайла Лемака, як зміниться локація на перехресті Сахарова – Вітовського – Героїв Майдану, що буде на місці першої львівської електростанції, колишньої поліклініки, ангарів та компресорної станції.

Ключові події:

1. Перший відомий випадок вбивства за гасло «Слава Україні!» стався у Львові. Перший такий відомий випадок стався в березні 1919 року у центрі Львова. На Цитаделі. Перед розстрілом звичайні сільські юнаки із передмістя вигукнули: «Слава Україні!». Це були хлопці, яких звинуватили в розвідувальних діях на користь української армії. Їхні прізвища – Фолис та Саламонович (за іншими даними цим другим був ремісник Єремійчук).

На цю ж тему: У ЗСУ попередньо назвали ім’я військового, якого розстріляли окупанти за слова «Слава Україні!». За попередніми даними, загиблим є Тимофій Шадура – військовий 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького;

2. Голова громади на Львівщині написав заяву в поліцію на військових, які демонтували радянський пам’ятник. «Про цей інцидент я був зобов’язаний відповідно до закону повідомити у поліцію, адже це пам’ятка архітектури. Ми не проти його знесення, однак ми повинні діяти згідно із законодавством», – сказав голова Боринської ТГ Михайло Шкітак.

Читайте також: Колишню членкиню партії «ОПЗЖ» у Львові судитимуть за держзраду. З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ»;

3. Експосадовця судитимуть за незаконну приватизацію Будинку вчених у Львові. Посадовець безпідставно видав розпорядження і підписав свідоцтво на об’єкт, на основі яких було незаконно приватизовано пам’ятку культури у центрі Львова.

Читайте також: Апарт-готель, офіси й ЖК. Що дозволила збудувати міськрада з початку року у двох районах Львова. Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які вже погодили у місті;

Та: В Історичному ареалі Львова хочуть знести будівлі і збудувати ще одну багатоповерхівку. Йдеться про будівництво в Шевченківському районі. Виконком ЛМР ще має розглянути це питання.

4. Київ реорганізує Центр трансплантації кісткового мозку. Чому через це можуть померти сотні пацієнтів. Його приєднають до «КМЦ нефрології та діалізу», який знаходиться на лівому березі столиці. Зараз заклад діє на базі Національного центру радіаційної медицини на одному поверсі з відділенням радіаційної онкогематології та науковим відділом стовбурових клітин.

Читайте також: У яких річках Львівщини найнижча якість води. Дослідження. У січні цього року аналіз показав, що найгірші показники у: Полтві, Західному Бузі, Маруньці і Свині.

5. Які події відвідати цього тижня у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує. Підбірка подій у місті, які можна відвідати 6 – 12 березня.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!