Як змінився в'їзд у пішохідний центр Львова?

3405 0
5 грудня виконавчий комітет Львівської міськради затвердив положення про регламентований в’їзд транспортних засобів у пішохідну зону центральної частини Львова. Відтак, транспорт, який обслуговує підприємства та заклади на території цієї зони, для розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо мають право в’їзду і перебування в її межах з 23:00 поточного дня до 10:30 наступного дня.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Пішохідна зона обмежена проспектом Свободи, площею Торговою, площею Данила Галицького, вулицею Підвальною, вулицею Валовою, площею А. Міцкевича, інформує прес-служба Львівської міськради.

В’їзд у пішохідну зону здійснюється через вул. Руську (зі сторони вул. Підвальної), вул. Памви Беринди (зі сторони просп. Свободи), вул. Братів Рогатинців (зі сторони пл. А. Міцкевича). Виїзд з пішохідної зони здійснюється через вул. Руську (у напрямку вул. Підвальної), вул. Памви Беринди (у напрямку просп. Свободи), вул. Братів Рогатинців (у напрямку пл. А. Міцкевича).

Регламентований в’їзд у пішохідну зону і виїзд з неї здійснюється через спеціальні технічні пристрої – боларди.

Право проїзду через пішохідну зону та зупинки/стоянки у ній мають рейкові маршрутні транспортні засоби (трамваї), а також атракційно-туристичні транспортні засоби, які отримали погодження виконавчого комітету міської ради у встановленому порядку (“Чудо-поїзд“, кінні карети та візки тощо). Вказані у цьому пункті транспортні засоби відносяться до категорії “А“. Транспортні засоби категорії “А“, не потребують дозволу для безперешкодного проїзду через територію пішохідної зони. Вони оснащуються спеціальними індивідуальними проксіміті-картками, які призводять до автоматичного відкривання болардів, розташованих на їхніх маршрутах.

Право в’їзду у пішохідну зону і перебування у ній мають спеціалізований транспорт Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, публічного акціонерного товариства з газопостачання та газифікації “Львівгаз“, публічного акціонерного товариства “Львівобленерго“, Львівського комунального підприємства “Львівсвітло“, Львівського міського комунального підприємства “Львівтеплоенерго“, Львівського міського комунального підприємства “Львівводоканал“, Львівського комунального підприємства “Львівелектротранс“, Львівського комунального підприємства “Львівавтодор“, Львівського комунального підприємства “ЛЕВ“, Львівського комунального підприємства “Старий Львів“, Львівського міського комунального підприємства по обслуговуванню та ремонту житла “Айсберг“, Львівського комунального підприємства “Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району“, автомобілі, що надають послуги з вивезення сміття з пішохідної зони, інкасаторські автомобілі банків, розташованих на території пішохідної зони, автомобілі, які керуються особами з ураженням опорно-рухового апарату, що засвідчується відповідним посвідченням згідно з законодавством України, автомобілі священиків храмів, розташованих у пішохідній зоні. Вказані у цьому пункті транспортні засоби відносяться до категорії “Б“. Транспортні засоби категорії “Б“ у разі виконання ними службових завдань не потребують дозволу для в’їзду і перебування на території пішохідної зони.

Право в’їзду без права стоянки та паркування автотранспорту (крім спеціально відведених для цього місць) на територію пішохідної зони надається мешканцям, які проживають та зареєстровані на території пішохідної зони, а також власникам житлових приміщень, які знаходяться на території пішохідної зони, їх подружжю, що мають власний автомобіль або управляють транспортним засобом на підставі генерального доручення, при наявності технічного паспорта на автомобіль та посвідчення водія. До мешканців пішохідної зони прирівнюються також гості готелів, які тимчасово проживають у пішохідній зоні. Протягом часу, визначеного дорожніми знаками на в’їзді у пішохідну зону, стоянка та паркування автотранспорту на території пішохідної зони центральної частини м. Львова забороняється, крім спеціально відведених для цього місць. Вказані у цьому пункті транспортні засоби відносяться до категорії “В“. Транспортні засоби, які входять до категорії “В“, потребують довготермінового дозволу на багаторазові в’їзди у пішохідну зону. Дозвіл надається для використання найближчих до помешкання власника і користувача транспортних засобів в’їзду і виїзду, оснащених болардами. Не дозволяється допуск через інші місця регламентованого в’їзду у пішохідну зону і виїзду з неї. Дозвіл на в’їзд у пішохідну зону не дає права на паркування і стоянку транспортних засобів у пішохідній зоні протягом часу, визначеного встановленими на в’їздах у пішохідну зону дорожніми знаками, крім спеціально відведених для цього місць. Дозвіл на багаторазові регламентовані в’їзди у пішохідну зону чинний один календарний рік.

Для отримання дозволу на в’їзд на територію пішохідної зони власники і користувачі транспортних засобів категорії “В“ повинні надати Галицькій районній адміністрації такі документи:

  • заяву на ім’я голови Галицької РА з зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
  • копію реєстраційного документа на транспортний засіб, на який оформляється перепустка, або нотаріально засвідчену копію генерального доручення на право водіння транспортного засобу;
  • копію посвідчення водія; копію паспорта громадянина;
  • за необхідності – інші документи, що засвідчують право власності на житлове приміщення у пішохідній зоні історичної частини міста.

Дозвіл на регламентований в’їзд у пішохідну зону оформляється у вигляді перепустки. Користувачі перепусток повинні забезпечити видимість перепустки через розміщення її під вітровим склом автомобіля. Перепустки для в’їзду на територію пішохідної зони центральної частини м. Львова, видані до 10.09.2014, залишаються чинними до 15.12.2014. Користувачі таких перепусток у вказаний термін повинні обміняти їх на перепустки нового зразка через надання у Галицьку районну адміністрацію оригіналу старої перепустки і пред’явлення копій вказаних документів. Передача перепустки для використання на іншому автомобілі забороняється. У разі порушення цієї умови або у разі надання неправдивих даних для отримання перепустки Галицька районна адміністрація має право припинити чинність дозволу, що призведе до блокування в’їзду автомобіля у пішохідну зону через систему болардів.

У разі порушення правил стоянки і паркування у пішохідній зоні транспортний засіб може бути евакуйований на спеціально обладнаний майданчик, що належить державному підприємству Міністерства внутрішніх справ України “Львів-Інформ-Ресурси“, а оператор регламентованого в’їзду у пішохідну зону має право заблокувати в’їзд транспорту категорії “В“ на одну добу, у разі повторного порушення – на тиждень, у разі третього порушення – на три місяці, у разі систематичних порушень в’їзд може бути заблоковано безстроково.

Обмежене у часі протягом доби право в’їзду у пішохідну зону мають транспортні засоби, які обслуговують підприємства та заклади, що працюють на території пішохідної зони для здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо. Ці транспортні засоби можуть перебувати у межах пішохідної зони з 23:00 до 10:30. Вказані у цьому пункті транспортні засоби відносяться до категорії “Г“.

Інші транспортні засоби можуть отримати право разового або багаторазового в’їзду протягом конкретно вказаного періоду часу на підставі дозволу, виданого начальником управління муніципальної дружини, у зв’язку з прибуттям офіційних делегацій, необхідністю обслуговування тимчасових подій і заходів, що відбуваються на території пішохідної зони, а також у разі виняткових потреб мешканців, підприємств і закладів. Вказані у цьому пункті транспортні засоби відносяться до категорії “Д“. Для отримання дозволу на одноразовий або багаторазовий протягом вказаного періоду часу доступ до пішохідної зони транспортних засобів категорії “Д“ заявник повинен подати в управління муніципальної дружини на ім’я її начальника такі документи:

заяву на ім’я начальника управління муніципальної дружини з зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони, державного номера та марки транспортного засобу, який буде здійснювати регламентований в’їзд у пішохідну зону, часу, протягом якого необхідне перебування транспортного засобу у пішохідній зоні;

  • копію паспорта;
  • за необхідності додаткові документи, що підтверджують потребу перебування транспортних засобів у пішохідній зоні;
  • документи, що засвідчують право власності чи оренди приміщення у пішохідній зоні історичної частини міста;
  • угоду на проведення робіт у пішохідній зоні історичної частини міста;
  • угоду на організацію подій та заходів у пішохідній зоні історичної частини міста; документи, що засвідчують приймання офіційних делегацій.

Дозвіл надається транспортним засобам категорії “Д“ з зазначенням кількості разів в’їзду у пішохідну зону, днів і годин, місця в’їзду, розташованого найближче до місця проведення робіт/заходів чи подій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!