Як ремонтують вулицю Хмельницького у Львові. Фото, відео

3856 0
На неозелененій другій частині вулиці висадять дерева та кущі.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Минулого тижня вул. Б. Хмельницького, зокрема на ділянці від Опришківської до Механічної (у районі Фабрики повидла), закрили на ремонт. Як повідомив під час стріму Tvoemisto.tv проєктант вулиці, керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, передовсім, покращать геомерію вулиці, оскільки вона широка, а використовується нераціональнально.

«На ділянці від Опришківської до Липинського працює тільки дві смуги руху, у два боки, інший простір загромаджений авто. Схема буде така, що на вулиці автомобілі будуть паруватися у міждеревному просторі, де нікому не заважатимуть і там, не ходять пішоходи», – каже він.

Окрім цього, буде місце для велодоріжок та дві автосмуги. На неозелененій другій частині висадять дерева та кущі, де теж можна буде припаркуватися.

Читайте також: Фонтан, мости та дерева. Як змінюється Двірцева у Львові. Фоторепортаж

«На перехресті Промислової – Опришківської – Донецької і Хмельницького схема руху не особливо зміниться, окрім того, що на Опришківській і Хмельницького буде світлофор. Він дасть можливість приблизити пішохідні переходи до самого перехрестя, зараз перехід розташований у 30 метрах від перехрестя, і це незручно», – зазначає Олег Шмід.

Додамо, що покриття вулиці буде асфальтне, оскільки є заборона на магістральних вулицях встановлювати інше покриття, ніж асфальтне. А вул. Хмельницького у Львова вважається загальноміською магістральною вулицею.

Нагадаємо, що днями розпочали реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького. Йдеться пр ділянку від Опришківської до кільця на Липинського. Автобуси №20 та 25 курсують за зміненими маршрутами. Зокрема автобус №25 закоротили лише до АС-2.  Іншу частину вулиці Хмельницького, до Промислової, відремонтували у 2015 році в межах реконструкції вулиць уздовж трамвайного маршруту №6 за кошти ЄБРР.

Матеріал підготовлений у межах проєкту «Мобільне місто»



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!