Як змінився транспортний Львів за рік? Відео

3194 0
Впродовж 2014 року у Львові з’явились інфраструктурні новинки на відремонтованій вулиці Куліша, почали реалізувати чи не найбільший проект останніх років – будувати трамвайну колію на Сихів та ще активніше пропагувати велорух. Ініціатори Європейського тижня мобільності у Львові діляться підсумками інфраструктурних змін у Львові за рік, що минає.

Ініціатива підтримує розвиток альтернативних видів транспорту у Львові та має на меті заохочувати мешканців пересідати на ці альтернативні види транспорту.

«Щоб уникнути негативного впливу транспорту на наші міста, нам, перш за все, потрібно переосмислити простір наших вулиць, надати пріоритет громадському транспорту. Наприклад, трамваю, що перевозить понад 100 пасажирів, не може стояти в заторі чи довго чекати зеленого світла світлофору. Треба виділити смуги для громадського транспорту. Надати простір для велосипедистів: переосмислюючи вулицю, яка була широкою, – на ній можна зробити велосмуги… Можна просто завтра почати їздити велосипедом на роботу чи навчання, змінювати свої стереотипи», – каже координатор Європейського тижня мобільності у Львові Дем’ян Данилюк.

Читайте також: Велосипедом по Львову взимку: «за» і «проти»

Наприклад, у Львові оновилась вулиця Куліша, яку впродовж літа ділянками закривали на ремонті і відкрили восени.

«З новинок інфраструктури – вулиця стала зручнішою для пішоходів, тут з’явився «висунутий пішохідний перехід». Відтак, сам перехід (через проїжджу частину) стає коротший, небезпека – меншою… Велосмуга, відділена бордюром, – з одного боку дороги, та на тротуарі – з іншого. Також на вулиці облаштовано нішу для велосипедистів, аби вони безпечно могли очікувати свого зеленого світла на світлофорі», – розповідає радник міського голови Львова з питань інфраструктури Олег Шмід.

Читайте також: Велодоріжка на Куліша у Львові: «плюси» і «мінуси»

Також у Львові цього літа стартував проект «Трамвай на Сихів». Його мета – краще сполучення спального району з центром міста.

«Проект планувався до Євро-2012, але, на жаль, цього не вдалося зробити. Згодом нам вдалося залучити гранти. Загальна вартість проекту – 15-17 млн євро», – каже радник міського голови Львова Сергій Кіраль.

Читайте також: Як покращити «Трамвай на Сихів»: світлофори, зупинки, озеленення


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!