Як зробити антисептик вдома. Відео

16612 0
Tvoemisto.tv підготувало інструкцію, як зробити гелевий антисептик самотужки за рекомендаціями ВООЗ.
Фото: estet-porta

Фото: estet-porta

Через поширення коронавірусу в аптеках і супермаркетах купити антисептики стало проблемою, тож ВООЗ опублікувала інструкцію про те, як приготувати гелевмісний антисептик вдома.

Читайте також: Чи обладнані бригади швидкої допомоги на Львівщині засобами захисту від коронавірусу

Для приготування антисептика самотужки потрібно: 833 мл етилового спирту (96%), 14,5 мл гліцерину (98%), 41, 7 мл перекису водню (3%).

Також потрібна дистильована вода, пляшечки для готового антисептику, дві мірні чашки і лопатка для перемішування.

В одну мірну чашку необхідно вилити весь етиловий спирт. Тоді за допомогою іншої чашки виміряти 41,7 мл перекису водню і влити до спирту. Тоді додати у суміш гліцерин. Вже до готової рідини налити дистильовану воду до позначки 1 л.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Рідину потрібно перемішати лопаткою і якомога швидше розлити у баночки, аби вона не випаровувалась. Можна використовувати посудини по 50, 75 мл та 100 мл. Готові герметично закриті пляшечки потрібно відкласти на 72 год, на так званий карантин. За три дні бактеріальні спори, які могли бути у посуді чи в спирті, загинуть.

Успіхів у виготовленні! Будьте здоровими!

Наталя Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!