Як зробити гелеву свічку своїми руками. Відеоінструкція

13708 0
Її середня вартість в магазині становить 200 грн, удома вона обійдеться в пловину дешевше. І горить вона втричі довше, ніж воскова.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

Львів’янка Марта Оліярник професійно займається манікюром та візажем, але останні два роки виготовляє гелеві свічки вдома. Хоча це її хобі, але нині воно користується неабиякою популярністю. 

Щоб своїми руками в домашніх умовах виготовити гелеву свічку, потрібно:

  • гель (можна купити в магазині спеціальний свічковий гель або зробити вдома з води, таніну, гліцерину, желатину);
  • гніт;
  • металевий посуд;
  • декор;
  • ароматичні олії;
  • скляна посудина, в якій формується свічка;

 

У середньому для приготування однієї свічки потрібно 200 грамів гелю, але кількість залежить від розміру свічки. Найголовніше, каже майстриня, правильно розтопити гель. Для цього потрібна металева посудина, щоби він не помутнів.

Читайте також: Як зробити антисептик вдома. Відео

Допоки гель на плиті  можна декорувати. 

«Ставимо по центру гніт, далі – декор, але так, щоби до гноту не торкався. 15 хвилин на плиті і гель розтопився. Заливаємо його і чекаємо, поки свічка застигає. За годину роботи свічка готова до використання. Вона може горіти до 6 годин та має гарний запах, якщо додати ефірні олії після гелю. Чим більше олії, тим інтенсивнішим буде запах», додає вона.

Читайте також: Як організувати безпечне укриття в себе вдома, якщо укриття далеко. Пояснення

Її середня вартість в магазині становить 200 грн, удома вона обійдеться в пловину дешевше. І горить вона втричі довше, ніж воскова.

«Люди замовляють, але потім пишуть мені, що не будуть палити їх, бо вони такі гарні (сміється). Насправді, це виходить свічка три в одному, оскільки вона і горить добре, і має аромат, і слугує як декор вдома»,  зазначає Марта Оліярник. 
 

Відео Марти Байдаки

Фото Івана Станіславського

___________________________________________________________________________________________
 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!