Як зробити холодильник-термос у домашніх умовах

3393 0
Незвичний холодильник/термос пропонує створити власноруч ресурс TakProsto. Цікавий винахід, на створення якого знадобиться трохи більше п’яти хвилин, буде особливо корисним у літню спеку, коли хочеться, приміром, щоб напої залишалися якомога довше прохолодними.
фото: ecotown.com.ua

фото: ecotown.com.ua

Для невеличкого переносного холодильника необхідно знайти два квіткових горщика різних розмірів, пісок, холодну воду та кришку. 

Проста інструкція виглядає так:

1. Спершу необхідно приклеїти горщик меншого розміру всередину великого.

2.  Далі заповнюємо піском простір між горщиками. 

3. Пісок буде зберігати температуру всередині горщика на одному і тому ж рівні за принципом термоса.

4. Потім заливаємо пісок холодною водою. Найкраще використати крижану воду, але звичайна вода з-під крану також підійде. 

5. Треба обов'язково закрити маленький холодильник кришкою (тільки тоді він буде "працювати").

Як захист від сонячних променів можна використовувати білий рушник.

6. Вже через 15 хвилин помітно перший результат - 12 градусів. Можна з успіхом охолоджувати напої.

Якщо ж продовжувати додавати в пісок холодну воду, можна підтримувати низьку температуру всередині маленького холодильника дуже довго. Із часом вона буде опускатися і досягне в результаті навіть 5 градусів. Такий простий винахід буде особливо корисним під час виїзних пікніків на природу.  

Джерело: EcoTown


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!