Як зробити Львів кращим: 4 пропозиції від дітей

1921 0
Родзинкою дитячої програми Майстерні міста стала серія заходів зі створення анімацій на міську тематику. Маленькі львів’яни пропонували свої варіанти покращення громадського простору міста.
фото: maisterniamista.org.ua

фото: maisterniamista.org.ua

Організатори таким чином хотіли звернути увагу дітей на міські проблеми, аби ті подумали над їхнім вирішенням. У результаті учасники майстер-класу розповіли про свої проекти поліпшення міста, а потім візуалізували їх за допомогою анімації.

Ідеї, які запропонували дітки були прогресивні, інноваційні та цікаві. Пропонуємо чотири з них:

зробити ігротеку (де б можна було пограти в ігри з батьками або з іншими дітьми);

- «тротуарний ескалатор», що дозволить «виносити» припарковані машини з пішохідної частини на дорогу;

- «розумний» бак або роботизований смітник, який сам «підходить» до людей збирати сміття;

- міські сади, де б можна було вирощувати чисті, а не «хімічні» продукти.

Читайте також: Створення дитячого простору у Парку культури. Як долучитись?

За словами Христини Бойко, організаторки заходу, в Європі вже давно існують офіційні дитячі організації, де маленькі мешканці міста можуть долучитись до вирішення реальних міських проблем. Зазвичай, такі організації досліджують, як має виглядати місто для дітей, адже дорослі не завжди розуміють потреби малюків. Безкінечне повторення дитячих майданчиків лише створює одноманітний простір в місті. Натомість діти самі краще розуміють свої потреби.

Джерело: Майстерня міста


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!