Як зробити подорожі під час пандемії безпечними. Рекомендації експертів

1889 0
Подорожей варто уникати людям, які у групі ризику: старші 60 років, ті, хто мають хронічні захворювання легень і серцево-судинної системи, цукровий діабет.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

В Україні не спостерігається зниження темпів поширення коронавірусу, тому будь-які подорожі навіть в межах країни збільшують ризик зараження вірусом SARS-CoV-2.

Поки не існує достатньо даних, щоб можна було однозначно стверджувати, який спосіб подорожі є найбільш безпечним, тому у Центрі громадського здоров'я закликали у будь-якому разі дотримуватись загальних правил безпеки.

Читайте також: Як сімейні лікарі у Львові працюють із хворими на коронавірус

Якомога частіше мийте руки під проточною водою з милом не менше 20 секунд. Особливо після відвідування громадських місць, доторків до поверхонь та після повернення з вулиці.

- Якщо немає можливості помити руки, обробляйте їх антисептиком із вмістом спирту не менше 60%.

- Уникайте доторків до очей, рота та носа немитими руками. Кашляти та чхати слід лише у паперову серветку або згин ліктя, після чого варто обов’язково помити руки.

- Віддавайте перевагу безконтактним пристроям, способам оплати, автоматичним дверям тощо.

- Уникайте тісних контактів з людьми. Дотримання дистанції не менше 1 метра допомагає знизити ризик зараження. У місцях великого скупчення людей (автобусах, поїздах тощо), де дотримуватись дистанції важко, необхідно використовувати маску так, щоб були покриті ніс та рот.

- Збираючись у подорож, слід підготувати достатню кількість масок. Їх треба змінювати щодві-три години, або коли вона стала вологою чи забруднилась. У спекотну погоду це може відбуватися швидше.

- Викидайте використані засоби захисту та серветки у спеціально обладнані для цього урни.

- Сумлінно дотримуйтесь вимог та рекомендацій перевізника навіть, коли здається, що це створює додаткові незручності. Ці вимоги спрямовані на створення безпечних умов для пасажирів та персоналу.

- Надавайте перевагу пересуванню приватним авто. Водночас не треба забувати про ризики, які виникають під час зупинок на автозаправках, готелях тощо.

- Не слід вирушати у подорож, якщо відчуваєте погіршення самопочуття, або у вас з’явилися підвищення температури тіла, нежить, біль в горлі, кашель, чи пройшло менше 14 днів з моменту контакту із випадком підтвердженого захворювання на коронавірус.

Читайте також: Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова

Нагадуємо, що в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Відповідно, кожен регіон визначає для себе рівень протиепідемічних заходів. Тому, якщо плануєте подорож, насамперед, необхідно дізнатись, які протиепідемічні заходи діють в регіоні, куди прямуєте. А саме: в якому режимі працює транспорт, чи відкриті готелі та магазини тощо.

Подорожей варто уникати людям, які у групі ризику: старші 60 років, ті, хто мають хронічні захворювання легень і серцево-судинної системи, цукровий діабет, ниркову недостатність, аутоімунні захворювання, імуносупресивні стани.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!