Як звільняли Херсон та електронний квиток у Стрию і до чого тут Львів. Підсумки доби

1444 0
Нині 12 листопада та 262 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Звільнення Херсона: Як заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський, спеціальні підрозділи вже у Херсоні, основні українські сили на підступах до міста.

«Херсонці чекали. Ніколи не відмовлялись від України. Надія на Україну завжди виправдовується – і Україна завжди повертає своє».

В Головному управлінні розвідки України наголосили, шляхи відступу російських окупантів опинилися під вогневим контролем української армії: «Будь-які спроби протидіяти ЗСУ будуть знешкоджені. Кожен російський солдат, який чинитиме опір, буде знищений».

У центрі Херсона розгорнули синьо-жовті стяги.  Жителі міста активно поширювали у соцмережах фото, де зустрічають українських військових.

За словами керівниці пресцентру ОК «Південь» Наталії Гуменюк, ЗСУ за добу звільнили близько трьох тисяч квадратних кілометрів на півдні України, збільшивши площу деокупованих територій приблизно у 10 разів.

Росіяни, відступаючи з Херсонської області, «мінували території» та «забували своїх»: «Багато пасток. Розтяжок.

Враховуючи внутрішній розлад у російських військах, це можуть бути і організовано залишені групи, і через недбалість забуті».

На звільнених територіях виявлено російські танки, артилерію та іншу техніку, яку росіяни не зуміли переправити через Дніпро.

Як зазначив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, тепер майже вся територія Миколаївської області звільнена від російських окупантів: «Тепер офіційно: вся Миколаївська область (крім Кінбурнської коси) звільнена».

Кім додав, що водовід із Дніпра під контролем ЗСУ, однак попереду ще розмінування.

Ситуація на фронті: Україна почала зводити стіну на Волині на кордоні з білоруссю. Зокрема, облаштували вже три кілометри кордону. «Рів, насип, залізобетонний паркан з колючим дротом – це інженерні загородження, які будують на Волині. Так облаштували близько 3 км кордону, роботи тривають. Це ще не все, але подробиць розкривати не будемо. Також роботи ведуться і в Рівненській, і в Житомирській областях», – розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко;

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Масютівку та Орлянку Харківської області; Новоселівське, М’ясожарівку, Макіївку і Білогорівку – Луганської та Соледар, Бахмут, Красногорівку, Верхньокам’янське, Первомайське, Невельське, Мар’їнку і Павлівку – Донецької.

В окупованій Макіївці Донецької області чергова сутичка між російськими мобілізованими та з чеченської республіки призвела до поранення кількох осіб. Підтверджено ураження Силами оборони окупантів у Запорізькій області, ворог втратив пораненими понад 100 осіб.

На цю ж тему: Україна повернула з російського полону ще 45 захисників. Також вдалося повернути два тіла загиблих захисників.

Допомога ЗСУ: Авто для ЗСУ і відновлення зруйнованої бібліотеки. Підбірка волонтерських ініціатив.

Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових.

Мобільність Львова: Як у Стрию впровадили е-квиток і до чого тут Львів. Стрийська громада є яскравим прикладом того, як можна бюджетно автоматизувати й налагодити контроль за перевезеннями, витративши 300 доларів на обладнання однієї одиниці транспорту, що в 10-15 разів менше, ніж заплатив Львів. Залишається відкритим питання, чи вдасться Львову сформувати без зайвого піару команду для запуску е-квитка і коли це нарешті станеться;

На цю ж тему: Чи може зменшити Львів кількість трамваїв задля економії електроенергії. Місто має план організації руху транспорту на випадок відсутності електроенергії, але наразі його застосовувати не потрібно.

Ключові події:

1. Що робити, якщо під час холодів зникне опалення. Поради. Інструкцію дій на випадок такої ситуації розробили в Міністерстві розвитку громад та територій.

На цю ж тему: Влада Києва компенсовуватиме ОСББ та кооперативам 75% вартості генераторів. У столиці затвердили міську цільову програму;

2. Львів'яни привітали поляків із Днем Незалежності та подякували. Відео.  Спершу з вітальним словом звернувся президент Володимир Зеленський, а також премʼєр-міністр Денис Шмигаль;

3. Стало відомо, скільки медиків виїхало з України від початку війни. Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак заявила, що від початку повномасштабного вторгнення за кордон виїхало до 1% медичних працівників;

4. Нині у Львові студенти вийдуть на мітинг. На площі перед Оперним театром пройде мирна акція студентів Української академії друкарства через заяви Міністерства освіти про приєднання академії до Львівського національного університету ім. Івана Франка;

5. У Львові планують очистити озера в декількох парках. До кінця року у Львові планують очистити сім водойм. Йдеться про два озера у парку «Піскові озера», три озера в Снопківському парку, озеро в Горіховому гаю та озеро в парку Архангела Михаїла.

На цю ж тему: У Києві з’явився новий ландшафтний заказник. Його орієнтовна площа становить 10,31 га.

Вихідні у Львові: Стендап, вистави і концерти. Куди львів’янам піти на вихідних. 

Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на вихідних 12-13 листопада.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!