У Львові обговорили, як штучний інтелект впливає на наше життя

2361 0
У Центрі Шептицького відбулась дискусія про унікальні можливості людського мислення, виклики штучного інтелекту, загрози та інсайти їхнього співіснування
фото ілюстративне

фото ілюстративне

20 вересня у Львові відбулась дискусія про унікальні можливості людського мислення, виклики штучного інтелекту, загрози та інсайти їхнього співіснування: «Людина vs машина: про (не) можливість змоделювати критичне мислення людини».

Під час дискусії керуючий сервісом по підготовці та адаптації молодих спеціалістів EPAM Lviv, спеціаліст із інновацій та Штучного інтелекту Володимир Вергун розповів про можливості машинного інтелекту та як він впливає на наше життя зараз.

«Ми можемо про це не знати, але машини вже сьогодні у багатьох сферах приймають за нас рішенням. Наприклад, Facebook, який за нас приймає рішення, що ми бачитимемо у себе в стрічці на основі своїх попередніх кроків. Така ситуація призводить до того, що люди поступово втрачають здатність до критичного мислення», – зазначив Володимир Вергун.

Також, як приклад, він наводить медичні додатки, куди можна завантажити певні дані про своє здоров’я: кардіограму чи рентген. На основі цих даних додаток з високою точністю може визначити діагноз, хворобу.

Читайте також: Чому роботи не повбивають нас і не захоплять світ

«Нас часто лякають змінами, але, на мою думку, найбільш важливим є те, що не зміниться в майбутньому. Ми живемо в економіці, де є споживач, який завжди хоче отримати якесь благо дешевше. Відповідно, коли ми говоримо про штучний інтелект, то за цим ховаються в першу чергу маркетинг, бізнес та гроші. Без цього всього штучний інтелект був би досі на рівні 70 років минулого століття», – наголосив спеціаліст.

Володимир Вергун додав, що зараз штучний інтелект насправді дуже віддалено нагадує справжній інтелект і для нього, щоб справитись з задачею на рівні дошкільняти, потрібно опрацювати великий масив даних, що у свою чергу займає велику кількість часу.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!