Яка ситуація з апаратами ШВЛ та з точками доступу до кисню на Львівщині

2529 0
У квітні-травні на баланс лікарень області мають взяти близько 50 апаратів штучної вентиляції легень.
Фото: Біомед

Фото: Біомед

Т. в. о. директора департаменту охорони здоровя ЛОДА Андрій Васько сьогодні, 19 березня, під час брифінгу розповів, яка зараз на Львівщині ситуація із забезпеченням медобладнанням для допомоги можливим хворим на коронавірус.

Читайте також: Підтверджених випадків коронавірусу на Львівщині наразі немає

«Кількість апаратів штучної вентиляції легень на ринку обмежена. Але в області є достатній запас. Очікуємо від середини квітня до кінця травня отримати на баланс лікарень близько 50 апаратів. Але важливими є системи кисневого забезпечення для неінвазивної вентиляції легень. На Львівщині є 300 систем доступу до кисню, хочемо збільшити цю кількість до 700, тобто 700 пацієнтів зможуть одночасно отримувати масочну вентиляцію», – розповів Андрій Васько.

Щодо розхідників для систем, то, за його словами, Львівщина ними забезпечена.

Читайте також: Де в Україні виявили хворих на коронавірус. Інтерактивна мапа

Із виділених з резервного фонду бюджету Львівщини 25 млн грн наразі витратили 7,5 млн. На них, за словами Андрія Васька, закупили засоби індивідуального захисту для медперсоналу, чотири апарати ШВЛ, що мають доставити найближчим часом. Ще 7 млн грн надійшло з бюджету Львова.

Нагадаємо, підтверджених випадків коронавірусу на Львівщині наразі немає. Із підозрою на захворювання є 29 людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!