У Львові вперше обіцяють компенсацію за незручності від ремонту. Фоторепортаж із Городоцької

2465 0
Цю ділянку вулиці обіцяють відремонтувати упродовж місяця.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові розпочали цілодобовий ремонт ділянки на перетині Городоцької та Бандери і саме минулої ночі робітники вперше не зупиняли роботи до ранку. Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати реакцію мешканців та дізнатися у працівників, як проходять роботи за таких умов.

«Так, ми сьогодні працювали цілу ніч. Друга зміна вийшла о 19-тій вечора і працювала до ранку. Але все було спокійно, ніхто з мешканців прилеглих будинків не викликав поліцію і не сварився», – говорять робітники компанії «Онур Конструкціон», які зараз тут ремонтують дорогу. За їхніми словами, за таких умов і у такому темпі дорогу мали б зробити за місяць.

Вдень теж тривають роботи та працює кілька машин спецтехніки. На ремонтованій ділянці вже зняли старі рейки.

Мешканці кажуть, що до цілодобових ремонтних робіт ставляться з розумінням.

«Так, я тут живу. Трохи чути вночі шум, але не дуже. Нехай працюють, ми все розуміємо», – говорить мешканець Микола, який живе якраз в будинку, біля якого проводять ремонтні роботи. Каже, що чув у новинах за компенсаційні виплати від міста для жителів цих вулиць. Сподівається, що місто виконає обіцянку.

Хоча не всі жителі району налаштовані так оптимістично: «Ви вірите, що хтось нам щось виплатить? Ви в якій країні живете?», – обурюється чоловік Володимир, що поспішає пройти швидше додому.

Підприємці та продавці з прилеглих магазинів не знають нічого про компенсаціні виплати, але кажуть, що покупців стало менше, як почалися ремонтні роботи.

Tvoemisto.tv спробувало з’ясувати у прес-служби Львівської міськради, як саме мешканцям будуть нараховувати виплати, скільки коштує година спокою та хто саме зможе претендувати на компенсацію, але нам повідомили, що наразі ці всі питання перебувають ще на розгляді.

Нагадаємо, перехрестя вулиць Городоцької та Степана Бандери у Львові вирішили ремонтувати цілодобово. За це мешканцям будинків поблизу обіцяють виплачувати компенсацію. Якою вона буде і хто саме її отримуватиме, має вирішити профільний департамент разом із Залізничною районною адміністрацією.

Для зменшення заторів на перехресті у Львові встановили нові правила. Йдеться про переведення світлофорів у жовтий сигнал на перехресті вул. Короткої – Залізничної. Також вирішили закрити пішохідний перехід на перехресті вул. Хотинська – Коротка – Городоцька, а на ділянці площі Марка Кропивницького встановлять знак «5.16» (напрямки руху по смугах), та зроблять дві смуги

Розпочали ремонт на вулиці Степана Бандери торік у вересні. Завершити ремонт вулиці Бандери планують до кінця цього року. Вартість робіт – понад 209 мільйонів гривень. Детальніше про те, як уже змінилася вулиця, читайте тут.

Анна Чистякова

Фото авторки

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!