Яке місто в Україні захищатиме NASAMS та кому підвищать пенсії. Підсумки доби

3669 0
Нині 26 вересня та 215 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: BBC

Фото: BBC

Ситуація на фронті. Україна має позитивні результати на кількох напрямках фронту – заявив у вечірньому зведенні президент Володимир Зеленський. За його словами, жорсткі бойові дії відбуваються на багатьох ділянках фронту загальною довжиною понад 2000 кілометрів.

Ми отримали від США зенітно-ракетні системи NASAMS, однак, за словами Зеленського, цього недостатньо, щоб захистити цивільну інфраструктуру України. Командир спецпідрозліду KRAKEN Костянтин Немічев натякнув, що Харків тепер під надійним захистом.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Спірне, Соледар, Майорськ, Бахмут, Підгородне, Виїмку, Курдюмівку, Зайцеве, Новомихайлівку, Первомайське, Кам’янку, Побєду та Павлівку.

Підтверджено точне влучання 24 вересня по території промислової зони у Херсоні. Попередньо окупант втратив до 10 одиниць військової техніки.

На цю ж тему: Повітряні сили знищили російський штурмовик і гелікоптер, який прилетів на підмогу.

Акцент дня. Війна, що перестала бути грою. уривок з книги Андрія Мероника. Як переживали перші дні війни українці, чого боялися, до чого готувалися, що робили і відчували, дізнавайтесь з спецпроєкту «Читанка з Твоїм містом»

Чому це важливо? «Ця війна в кожному українцю залишить діри: або від куль та осколків, або від шматків відірваної душі. Хтось помре, а хтось залишиться. Головне, не зашпаклювати ті діри прощенням. Треба вчитися носити їх, як ордени. І ніколи, ніколи, ніколи не забувати».

Ключові події:

1. Звільнена з полону захисниця Мар’яна Мамонова народила дівчинку. Вага новонародженої дівчинки – 3250 грамів;

2. Родина звільненого з полону Михайла Діанова припинила збір коштів на лікування. У чому причина. На цьому намагались нажитись шахраї;

3. В Україні підвищать пенсії. Кому і на скільки. Виплати з 1 жовтня зростуть у людей віком від 70 років, пенсіонерів з «воєнною» інвалідністю, а також у тих, хто має великий страховий стаж;

4. Які вакансії та зарплати пропонують на Львівщині. На Львівщині двоє безробітних претендують на одне робоче місце;

5. ​​ Синоптики прогнозують дощі у Львові до кінця вересня. Вночі температура повітря знизиться до 6° тепла.

На цю ж тему: Якою буде погода у Києві та області.

Благодійність Львова. Теплий одяг для захисників і військова амуніція. Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!