Яке обладнання цього року планують закупити медики Львова?

1926 0
Цього року за бюджетні кошти для медичних установ планують придбати обладнання на суму 13.5 млн грн. Така сума закладена у проекті бюджету розвитку м. Львова на 2015 рік.
фото: exo.in.ua

фото: exo.in.ua

«Якщо запропонований проект буде проголосований, медичні установи Львова отримають  13, 5 млн на придбання обладнання», - сказав начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб. За його словами, перелік обладнання яке планують закупити за ці кошти уже сформований.

Цього року пріоритетним для медиків буде забезпечення пологових будинків та дитячої лікарні сучасним обладнанням для новонароджених – за бюджетні кошти планують придбати інкубатори або кювези, а також наркозний апарат для новонароджених.

«Справа в тому, що впродовж останніх років у пологових будинках обладнання не оновлювалося і те, що було закуплено в попередніх роках зношується», - зазначив чиновник.

Окрім того, планується закупівля слідкуючих моніторів для лікарні швидкої медичної допомоги та 8 лікарні. Мова йде про монітори стеження за життєво важливими функціями організму (ЕКГ, пульс, ситуація із киснем, тощо).

В управлінні охорони здоров’я міста планують також закупити дефібрилятори для лікарні швидкої допомоги для надання невідкладної допомоги при гострих серцевих станах. «А також ми плануємо, якщо залишаться після цього гроші, оновити ендоскопічне обладнання для поліклінік», - додав Володимир Зуб.

Нагадаємо, вчора у Львові відбулися громадські слухання щодо бюджету розвитку міста Львова на 2015 рік


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!