«Які б країни Європи могли так боронитися, як Україна?», – Владика Венедикт

1471 0
Останніми роками в українців було почуття меншовартості, але ми показали цінності, яких вже давно не знає світ.
Владика Венедикт (Алексійчук) / Фото: Твоє Місто

Владика Венедикт (Алексійчук) / Фото: Твоє Місто

У програмі «Акценти Твого міста» Владика Венедикт, говорячи про війну та українців, сказав, що проблема сучасного покоління у тому, що ми живемо в парадигмі наших знань. Ми так і кажемо: ти маєш зрозуміти все, зробити все. Але людський розум обмежений.

«Розум завжди має певні знання, певний досвід, але він не може врахувати всього. Тому коли ми говоримо про Україну, то можемо стверджувати, що диво не можна пояснити, але можна сказати, що воно сталося», – сказав він.

За словами владики Венедикта, сучасний світ не живе в такій парадигмі.

«Які б країни Європи могли так боронитися, як Україна? Сумніваюся, що є такі. І ми, українці, дозрівали. Останніми роками в нас було почуття меншовартості, нам завжди хотілося бути чи то у Європі, чи то з Америкою, натомість у нас в Україні витворилося щось унікальне. Ми показали цінності, яких вже давно не знає світ: віддавати життя за Батьківщину, займатися волонтерством на найвищому рівні».

Він зазначає, що проблема в тому, що ми думали, що себе знаємо, і світ думав, що він знає українців. Проте, ніхто не знав українців, навіть ми не знали самих себе. Тому Бог дав нам цю ситуацію, щоби ми проявилися. Не так давно ми здавали тести на Covid-19. Україна здала цей тест і показала, що вона зріла, солідна держава, нація.

Нагадаємо, більше про те, чому Бог допустив вбивства у Бучі, чи росіяни взагалі є християнами, наскільки УГКЦ стала важливою для Галичини в плеканні елітарності суспільства та як ми маємо ставитися до російської культури – у матеріалі Тvoemisto.tv у спецпроєкті «Акценти Твого міста» з єпископом Чиказьким УГКЦ Венедиктом Алексійчуком.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!