Які безкоштовні послуги надають медзаклади Львова. Пояснення МОЗ

2843 0
Безплатну медичну допомогу можна отримати в тих лікарнях, які уклали договір з Національною службою здоров'я України.
Фото умовне

Фото умовне

Мешканці Львова та області можуть отримати безкоштовну медичну допомогу в тих лікарнях, які уклали договір з Національною службою здоров'я України. Програма державних гарантій медичного обслуговування передбачає 39 пакетів послуг.

Джерело: МОЗ

Щоб дізнатися, які медичні послуги надає конкретний медзаклад безоплатно за договором із НСЗУ, необхідно:

  • ввести на сайті НСЗУ потрібну вам область або населений пункт;
  • обрати групу послуг;
  • обрати лікарню із переліку тих, що відповідають вашим критеріям.

 

При введенні в полі «Група послуг» свого діагнозу дашборд запропонує обрати відповідний пакет. На сторінці відобразиться перелік медзакладів, де можна отримати лікування при вашому діагнозі безоплатно, а також їх контактні дані.

Читайте також: У пологовому Львова жінка народила 16-ту дитину. Фотофакт

Узимку через погодні умови підвищується ризик травмуватись. МОЗ нагадує, що медична допомога у випадку травми входить у Програму медичних гарантій і є безоплатною. Платити за неї пацієнт не повинен, це робить НСЗУ з коштів держави. У МОЗ зазначають, якщо людина травмувалася та не може рухатись, відчуває різкий біль – потрібно викликати «швидку» за номером екстреної медичної допомоги «103». Переглянути, що входить у безоплатний пакет медичної допомоги в стаціонарі, якщо пацієнта з травмою госпіталізували, можна тут.

Нагадаємо, що Уряд повернув оплату медичним закладам, які уклали договори з Національною службою здоров’я України, за фактично надані послуги та пролікованих пацієнтів. Так, обов’язковим є подання звітів про медичні послуги та застосовується оплата на основі цих звітів, сформованих в електронній системі охорони здоров’я. Виняток становлять лише ті медичні заклади, які станом на перший день звітного періоду розташовані в зоні бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації. 

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!