Які будівлі Львова можуть занести до реєстру пам’яток. Інтерактивна мапа

2933 1
Мінкульт розглядає можливість занести до реєстру нерухомих пам’яток 10 будівель Львова.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

Цього року управління охорони історичного середовища подало до Міністерства культури 30 будівель, які пропонують занести до Держреєстру пам’яток культурної спадщини. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Після погодження у Львівській ОДА до Мінкульту надійшло лише 10 об’єктів:

Будинок на вул. Рудницького, 5

Будинок на вул. Князя Романа, 12-14

Колишній готель «Австрія», збудований у 1900—1901 роках за проектом Августа Богохвальського у стилі необароко з елементами сецесії.

Будинок на вул. Тарнавського, 35

Вілла розташована в межах історичного ареалу Львова. Її збудували у 1922 році за проектом архітектора Тарновецького у можерністичному стилі.

Будинок на вул. Магазинова, 3

Будинок розташований в межах історичного ареалу Львова. Його побудували у 1906 році за проектом архітектора Бруно Бауера в стилі сецесії.

Будинок на вул. Федорова, 1

Будинок звели приблизно в кінці XVIII ст. за проектом Фридерика Пахмана. 1931 року архітектор Тадеуш Солецький виконав реконструкцію за власним проектом під наглядом Вавжинця Дайчака.

Будинок на вул. Грабовського, 6а

Житловий будинок у стилі модернізму. Розташований у межах історичного ареалу Львова.

Будинок на вул. Мучна, 50

Будинок на вул. Винниченка, 30

Костел Марії Божої Лоретанської монастиря Кармелітів босих (з 1842 — Стрітення Господнього) будували за проектом Джованні Джізлені впродовж 1644-1692 років поза міськими мурами Львова. Яскравий приклад впливу римського бароко. 

За словами Лілії Онищенко, рішення щодо одного об’єкта можуть приймати від шести місяців до півтора року, а виготовлення пакету документів коштує в межах 10 тисяч. Ці об’єкти подають на розгляд міністерства вже не вперше. Торік Міністерство культури України занесло до Державного реєстру нерухомих пам'яток України 4 львівські кам’яниці.

Додамо, що до Держреєстру нерухомих пам’яток входять пам’ятки місцевого і національного значення. 


Читайте також:
2 Серпня, 2019 19:35
L. Занадто маленький перелік, але для початку підійде.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!