Які документи необхідні українцям для отримання пластикового ID-паспорта. Перелік

32331 0
У Державній міграційній службі України оголосили перелік документів, які потрібні для виготовлення пластикового ID-паспорта.
фото: facebook

фото: facebook

Громадянам України для отримання пластикового ID-паспорта необхідно надати паспортні дані або свідоцтво про народження, якщо ж особа ще не має паспорта, а також фото, яке можна зробити на місці оформлення пластикового паспорта. Про це заявив голова Державної міграційної служби України (ДМС) Максим Соколюк.

«Громадяни мають, відповідно до порядку, принести документи – це (якщо є) наявний паспорт громадянина України, фотографію приносити не треба, фотографування відбувається на місці; якщо людина ще не отримала паспорта – це свідоцтво про народження», – зазначив Соколюк

Читайте також: За виготовленням закордонного паспорта можна слідкувати онлайн. Деталі

За словами глави ДМС, пропонується, щоб такі ID-карти громадяни України отримували з 14 років. Втім, для цього необхідні законодавчі зміни, вже передані до Верховної Ради. Таким чином, якщо відповідні зміни не будуть прийняті, тоді відповідний ID-паспорт буде видаватися від народження.

Як запевнив президент України Петро Порошенко під час візиту на поліграфкомбінат "Україна" напередодні 14 грудня, електронний паспорт буде коштувати 100-160 гривень.

Джерело: РБК-Україна

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!