Які вулиці ремонтуватимуть у Львові наступного року

10875 0
У наступному році планують зевершити реконструкцію вулиць Степана Бандери, Пекарської та Богдана Хмельницького.

Наступного року у Львові планують розпочати ремонт на вулиці Шевченка – від вулиці Ярослава Мудрого до вулиці Єрошенка, завершити три масштабні реконструкції, які розпочали цього року – це Вулиця Степана Бандери, Богдана Хмельницького та Пекарська, а також, якщо буде достатньо фінансування, то ремонтуватимуть міст на вулиці Ковча, вартість робіт там майже 40 мільйонів гривень. Вулицю Вітовського ремонтуватимуть, ймовірно, у 2022 році, про це у своєму влозі розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Вулицю Бандери у Львові передумали замощувати римським каменем. Відео, фото

«Цього року бюджет розвитку приймуть у січні-лютому. Після того будемо чітко розуміти на які вулиці передбачені кошти. Нині план, який ми подаємо по великих реконструкціях – це закінчувати почате, зокрема вулиці Бандери, Богдана Хмельницького, Пекарську. Треба починати третю частину реконструкції на Шевченка – це  від Ярослава Мудрого до Єрошенка», – каже він.

Далі, відповідно до бюджетних можливостей, будуть вирішувати які роботи розпочинати. У ЛМР уже завершені декілька робочих проєктів для реконструкції. «Є проєкт по мосту на Ковча, по вулиці Суботівській, по тунельному проходу під коліями на Клепарові, для того щоб зробити виїзд із Шевченка на Левандівську через Суботівську», – розповівдає Андрій Білий.

Читайте також: Наступного року у Львові планують відремонтувати вулиці Мазепи та Грінченка. Що зміниться

Також завершують проєкт реконструкції вулиці Вітовського. Ймовірно її ремонтуватимуть наступного року. «Спершу треба закінчити вулицю Степана Бандери, після того робити Вітовського. Але перехрестя вулиць Сахарова-Вітовського можна ремонтувати наступного року. Бажано її робити у літні місяці. Якщо б ці роботи закінчили до кінця серпня, то далі могли б планувати вулицю Вітовського, починати її незалежно від іншого», – додає він.

Також Андрій Білий пояснює, що під час реконструкції колії на перехресті Сахарова- Вітовського планують добавити трамвайний поворот з вулиць Княгині Ольги - Сахарова на вулицю Нечуя Левицького. Це дасть можливість не зупиняти трамвай №3 під час реконструкції Вітовського.

Читайте також: У Львові планують відремонтувати дорогу від Замарстинівської до Брюховичів

Нагадаємо, ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» будуватиме новий шляхопровід між вулицями Шевченка та Омеляна Ковча у Львові. Вартість робіт – майже 39,3 млн грн.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!