Які дороги відремонтують на Львівщині цього року. Перелік

4728 0
Загалом в області мають намір відновити 250 км доріг та 15 мостів.
служба автомобільних доріг у львівській області

служба автомобільних доріг у львівській області

У 2022 році ремонт доріг місцевого та комунального значення на Львівщині охопить близько 250 км. Із них 70% становлять ремонти, які розпочали торік. До переліку шляхів, які відновлюватимуть, додалися ще чотири нові напрямки. Наразі повний перелік доріг передали на погодження «Укравтодору». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

«Нові напрямки, на яких розпочнемо ремонт, – це Буськ – Вузлове, Красне – Чемеринці, Нагірне – Добромиль і Стрий – Меденичі. Кожна з цих доріг буде відремонтована в межах 5-7 км. Загалом це близько 30 км, цьогоріч на кожну плануємо виділити орієнтовно 50-70 млн грн. Після зими інспектори будуть виїжджати на дороги і дивитися, де найгірший стан, й тоді розпочинатимуть роботи», – каже він.   

Читайте також: 11 доріг місцевого значення у гірських районах Львівщини відремонтує Укравтодор

Частину доріг, які розпочали торік, цього року планують завершити. Зокрема, йдеться про більш масштабні об’єкти: Ясенів – Золочів, Золочів – Красне, Перемишляни – Чемеринці – Плугів, Сокаль – Стоянів, Ясниська – Рокитне.

Зі слів Юрія Бучка, роботи на деяких дорогах ще не вдасться завершити у 2022 році. Серед них напрямки: Турка – Лопушанка, Ясениця – Новий Кропивник, Дроздовичі – Міженець – Бісковичі.

Також на Львівщині планують відремонтувати близько 10 доріг комунального значення.

«Плануємо зробити кілька комунальних доріг, які слугують продовженням доріг загального користування. Зокрема, це вулиця Промислова у Червонограді. Ще одна вулиця, яка є продовженням дороги Рава-Руська – Гайок – це вулиця Хмельницького у Великих Мостах», – додає Юрій Бучко.

Читайте також: На Львівщині відремонтують 200 кілометрів доріг, щоби з’єднати туристичні центри Карпат

Цього року в області мають відновити також 15 мостів. Один з найважливіших, зауважує заступник голови ЛОДА, – це міст на дорозі Сокаль – Стоянів через річку Західний Буг. Крім того, встановлять не менше 700 дорожніх знаків, нанесуть дорожню розмітку на близько 400 км та пішохідні переходи на площі 3 000 квадратних метри.

На ремонт 250 км доріг місцевих та комунальних доріг планують витратити близько 1,4 млрд грн. Із них понад 1,2 млрд грн передбачиои з Дорожнього державного фонду, 170 млн грн – з обласного бюджету.

Додамо, що 11 доріг загального користування місцевого значення, які ремонтуватимуть у межах проєкту «Мале Карпатське коло», ЛОДА віддає на баланс «Укравтодору». Як пояснив Юрій Бучко, оскільки в межах проєкту дороги ремонтуватимуть на території трьох областей – Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської – задля централізованого фінансування бюджетних коштів усі усі об’єкти обслуговуватиме держагентство.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!