Які електрокари купували українці торік. Найпопулярніші марки

3249 1
Найкращий результат у продажах нових електрокарів належить автомобілю Jaguar I-Pace.
Фото: cars.ua

Фото: cars.ua

У 2019 році в Україні зареєстрували 7542 електромобілів. Із них понад 7 тисяч – легкові електромобілі і 530 шт. – комерційні, повідомляє Укравтопром.

Читайте також: Що заважає розвиватись електромобілям у Львові і як це змінити

Тож торік ринок легкових електромобілів за рік виріс майже на третину, а комерційних – у півтора раза.

Як і ранішеипереважають машини з пробігом, частка яких в 2019 році становила легкових – 92%, а в комерційному сегменті – 96%. Середній вік електричного секонд-хенду був у легкових авто – 4 роки, у комерційних – 6 років.

Найпопулярнішим електрокаром в українців залишається Nissan Leaf (3217 шт.), Tesla Model S (623 шт), Volkswagen е-Golf (360 шт.) До п’ятірки найпопулярніших серед українців легкових електромобілів увійшли BMW i3 – 338 шт. та Fiat 500е – 312 шт.

Водночас, найкращий результат у продажах нових електрокарів належить автомобілю Jaguar I-Pace, який вибрали 145 покупців. На ринку комерційних автомобілів домінував фургон Renault Kangoo Z.E., його 482 рази.

З колосальним відставанням від лідера другий результат показав електричний фургон Nissan e- NV200, 29 автомобілів цієї моделі торік отримали українські номери. Замикає трійку найпопулярніших на українському ринку комерційних електромобілів Peugeot Partner Electric – 7 шт.

Читайте також: Як електромобілі змінюють людей та чому це важливо

Нагадаємо, тепер місця для паркування та зарядки електромобілів повинні позначати відповідними дорожніми знаками.


Читайте також:
12 Січня, 2020 13:34
666 ... цифри "зростання продажів" електромобілів -- "вражаючі" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!