Які фільми знімали у Львові у 2019 році

5537 0
Цей рік виявився кінематографічним для Львова і не тільки. Tvoemisto.tv пропонує поглянути, які фільми знімали у місті цього року. Дещо вже можна побачити вже зараз, а на частину доведеться ще почекати.
Фото: Ольга Коваль

Фото: Ольга Коваль

Довбуш

Ще один фільм за останні кілька років, який звертається до історії карпатського опришка. Зйомки у Львові відбувалися ще у 2018 році, зокрема на території Шевченківського Гаю. У 2019 знімали у Свірзьькому замку. 

Події стрічки розгортаються у першій половині XVIII ст. у Карпатських горах та розповідають про драму життя Олекси Довбуша, його кохання та боротьби. 

Проект став одним із переможців Х конкурсного відбору Держкіно, яке виділило на зйомки 65 млн гривень при загальній вартості виробництва 86,7 млн гривень. Автором ідеї, співавтором сценарію та режисером картини є Олесь Санін, а оператором-постановником — Сергій Михальчук. Продюсує стрічку Максим Асадчий.

Фільм має вийти у прокат 10 листопада 2020 року.

Читайте також: У Свірзькому замку на Львівщині знімають фільм про Олексу Довбуша. Фото

Wunderkind

Підґрунтям для створення стрічки стала проблема недооцінення молодих людей. Часто їх не помічають, а їхні ініціативи мало фінансують. Так трапилося і з головним героєм. Кошти на зйомку збирали на Спільнокошті.

В епізодах можна буде побачити актора, соліста «Пікардійської Терції» Славка Нудика та співачку, переможницю «Голосу країни» Оксану Муху. Бюджет фільму, за попередніми розрахунками, становить 138 тис. грн.

Вихід стрічки запланували на 2020 рік.

Eva.Stories

Новий формат розповідання історій, вміст для якого знімали на львівських вулицях історичного центру. Творці показали кілька місяців життя єврейської дівчинки Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі. Історія ґрунтується на її щоденнику.

Профіль у Інстаграм від імені 13-річної Єви Хейман створили ізраїльський мультимільйонер Мати Кохаві і його дочка Майя. Угорсько-єврейська дівчинка кілька місяців вела щоденник, який після війни знайшла її мама, а через півстоліття його видали книгою. Усі пости та сторіз для профілю створили на основі інформації з цієї книги. Аккаунт дає підписникам можливість уявити, як дівчинка могла б описати часи Голокосту, якби тоді існували соцмережі.

Контент для профілю створювали приблизно 400 осіб, серед яких актори, історики та статисти. Відео за участю професійних акторів, з використанням військової техніки та інших декорацій знімали у Львові.

Проект стартував 1 травня о 16:00 і тривав до 2 травня 16:00, адже сторіз в Instagram існують саме 24 години. Саме з 1 на 2 травня в Ізраїлі відзначають Йом га-Шоа – День катастрофи і героїзму європейського єврейства або День пам'яті Голокосту.

Читайте також: Які фільми знімали у Львові? Перелік кінострічок

План «А» (робоча назва)

Дія фільму ізраїльського виробництва відбувається після закінчення Другої Світової війни. Союзники визволяють з концтаборів євреїв, яким вдалося вижити, та допомагають їм переїхати до Палестини, де вони заснують нову єврейську державу.

Зйомки відбувалися на вулиці Лесі Українки, Друкарські та Підвальній. Частина зйомок також відбувалися у Німеччині. Дату прем’єри фільму не розголошують.

Із зав’язаними очима

Це фільм Тараса Дроня, який частково знімали і у Львові. Події відбуваються після завершення війни на Сході України. У головної героїні коханий помер на війні, через що вона дуже страждає. Аж раптом виявляється, що він живий і потребує дорогої операції. Що з цим робити – вирішувати їй.

Картинка фільму буде незвичною для українського кіно. Адже Режисер Тарас Дронь та оператор Олександр Поздняков вчилися разом у польській кіношколі в Лодзі.

Дата виходу – осінь 2020 року

Читайте також: У центрі Львова знімають фільм про Голокост. Фото

Інший Франко

Стрічка є біографічною драмою про молодшого сина письменника Івана Франка, який відзначився бурхливим життям і таємничою смертю.

Головну роль Петра Франка виконує актор В’ячеслав Довженко (відомий за фільмами «Кіборги», «Свінгери»), його дружину Ольгу зіграє акторка Надія Левченко (відома зйомками в телесеріалі «Черговий лікар»). Роль товариша Франка-молодшого виконає режисер Ахтем Сеітаблаєв («Кіборги», «Хайтарма», «Чужа молитва» та ін.), а доньку сина Каменяра зіграє Ірина Кудашова (серіал «Школа»).

90-хвилинний фільм «Інший Франко» виграв конкурс Міністерства культури України 2018 року під робочою назвою «Третій син Каменяра». Бюджет кінострічки становить понад 30 мільйонів гривень. 

Прем’єру фільму запланували на 2020 рік.

Читайте також: У Львові знімають фільм «Інший Франко». Фото

Кава з кардамоном

Це 8-серійний серіал, знятий за романом львівської письменниці Наталії Гурницької «Мелодія Кави у тональності кардамону». Історія забороненого кохання польського шляхтича та української сироти відбуватиметься на фоні «Весни народів». Головні ролі виконали українська актриса Анна Ларенюк та польський автор Павел Делонг.

Прем'єру обіцяють восени 2020 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!