Які гроші найчастіше підробляють? Поради правоохоронця

2300 0
В Україні потрапляє в обіг все більше підроблених грошей. Найчастіше підробляли купюри номіналом 100 та 50 гривень: їх найбільше вилучено з обігу. Що робити, якщо ви підозрюєте, що до вас потрапили підроблені банкноти?
Фото: agravery.com

Фото: agravery.com

За словами начальника департаменту держслужби з боротьби з економічними злочинами МВС України Василя Пісного, найчастіше підробляли купюри номіналом 100 та 50 гривень, інформує прес-служба депаратменту.

За 10 місяців цього року органами внутрішніх справ зареєстровано 414 кримінальних правопорушень, передбачених ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України. За вказаними фактами з незаконного обігу вилучено 515 підроблених банкнот української гривні.

На початку листопада в Маріуполі оперативниками ДСБЕЗ перекрито канал збуту фальшивих купюр номіналом 100 та 200 гривень. Тоді з незаконного обігу оперативники вилучили 89 підроблених купюр та затримали громадянина, який їх виготовляв.

«У нас є оперативна інформація про можливий друк і надходження із зони АТО підроблених купюр. Тому будьте пильними під час розрахунків, – каже Василь Пісний. – Не обмінюйте гроші в невстановлених місцях. А в разі виявлення підробок негайно звертайтеся до найближчого відділку міліції або телефонуйте на номер «102», – каже він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!