Які гроші підробляють в Україні найчастіше

2464 0
Фальшивки виявляють переважно у приморських областях та на Заході України
фото: fakty.ictv.ua

фото: fakty.ictv.ua

Найчастіше в Україні виявляють підробки купюр номіналом в 200 та 500 гривень, а також 100 доларів та 100 євро.

Про це УНН розповів начальник відділу протидії злочинам у фінансовій, банківський сферах та зовнішньоекономічній діяльності департаменту захисту економіки Національної поліції України Руслан Стрембіцький.

За словами представника поліції, переважно фальшиві гроші виявляють при великих перерахунках коштів, під час обміну валют, вилучення грошей з банкоматів та купівлі коштів у так званих “мінял” чи в незаконних обмінниках.

Читайте також: Як розпізнати фальшиві гроші та що з ними далі робити: поради

Більшість вилучають при інкасації в банкоматах та терміналах”, — наголосив Стрембіцький. Що ж стосується географії вилучення підробок, то найчастіше підробки виявляють в Одеській області та в приморському регіоні загалом, а також в західних областях – у Львові, на Закарпатті та Волині. Стрембіцький звернув увагу на те, що близько 80% всіх підроблених купюр, приходять до України з Європи та країн Близького сходу.

На таких купюрах зазвичай відсутні частина водяних знаків, залежно від якості. При цьому на дотик і зовнішній вигляд фальшиву купюру відрізнити важко. Трапляються випадки, коли високоякісні підробки можуть пропускати апарати по перевірці коштів”, — пояснив він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!