Які хвороби найчастіше загострюються після коронавірусу. Пояснення

3829 0
Після пережитого коронавірусу загострюється уся хронічна патологія
Фото: freepik

Фото: freepik

На коронавірус хворіють не лише люди із супутніми захворюваннями. Нині можуть захворіти і здорові, і діти, які ще не мають супутніх патологій. Як пояснює у матеріалі Tvoemisto.tv заслужена лікарка України, завідувачка пульмонологічного відділення львівського Центру легеневого здоров’я Надія Рудницька, усе тому, що не вакцинувалися.

«Чому зараз особливо вразливі до цієї хвороби діти? Бо не щеплені, не мають імунітету, тобто найменш захищені», – каже вона.

Читайте також: Учені виявили новий симптом штаму коронавірусу «Омікрон»

Водночас після пережитого коронавірусу, за її словами, загострюється уся хронічна патологія: гіпертонічна (бо погано корелюється артеріальний тиск), цукровий діабет (оскільки стає важко контролювати рівень цукру). Загострюються також тромбози, виникають дерматологічні проблеми, психоневрологічні розлади, як-от: страх, депресія, паніка, астенія.

Нагадаємо, що про те, якою є ситуація з захворюваністю на коронавірус у Львові, який штам домінує в регіоні та коли очікувати піку чи кінця захворюваності, читайте в експрес-інтерв'ю Tvoemisto.tv за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!