Які комерційні авто купували українці у 2018 році

1197 0
На ринку нових та вживаних комерційних авто переважає Renault.
Фото: Радіо Максимум

Фото: Радіо Максимум

Торік в Україні реалізували і вперше поставили на облік 51,5 тис. комерційних автомобілів, що на 20% більше, ніж у попередньому році, повідомляє Укравтопром.

Читайте також: Які марки вживаних авто з-за кордону купували українці у 2018 році

На нову техніку припала чверть первинних реєстрацій комерційних авто. Водночас первинні реєстрації імпортованих комерційних автомобілів, що були в експлуатації, збільшилися майже на чверть, до 38,8 тис. шт.

Серед нових комерційних авто минулого року найчастіше реєстрували автомобілі марки Renault, яким видали 2429 номерів. Друге місце дісталося автомобілям марки Fiat – 1327 реєстрацій. Замикає трійку лідерів Mercedes-Benz, в активі якого 1047 реалізованих нових машин.

Щодо імпортних автомобілів, які були в експлуатації, лідерство на ринку належить знову ж Renault. За дванадцять місяців українську прописку отримали 9407 старих Renault. 

Читайте також: В Україні спростили продаж розмитнених авто

Другою за популярністю була марка Volkswagen. У 2018 році в Україну завезли і зареєстрували 4941 комерційних авто цієї марки із закордонним пробігом. На третьому місці, як і на ринку нових авто, Mercedes-Benz – 4911 шт.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!