Низка компаній відновили роботу після кібератаки. Перелік

1540 0
Українські банки, приватні компанії та мережі урядових структур оговтуються після хакерської атаки.
Фото: static.espreso.tv

Фото: static.espreso.tv

Відділення «Ощадбанку» сьогодні працюють лише в консультативному режимі, проте більшість послуг доступні для клієнтів завдяки дистанційним каналам – веб- та мобайл-банкінгу «Ощад 24/7», повідомляється на офіційній сторінці банку у Facebook.

«Усі картки банку є функціональними як у банкоматній мережі інших банків, так і при безготівкових розрахунках», –  йдеться у повідомленні.

Повноцінно функціонують 2212 банкоматів, контакт-центр, сервіс «Ощад PAY», інформує прес-служба банку.

Так само у консультаційному режимі працюють відділення «Кредобанку». Відновлення повноцінного обслуговування клієнтів очікується не пізніше 30 червня.

«Електронні системи «Кредобанку» працюють у штатному режимі, у тому числі розрахунки платіжними картками, отримання готівки з банкоматів, поповнення рахунків у терміналах самообслуговування та системи онлайн-банкінгу KredoDirect та iFOBS. Доступ до коштів на рахунках та платежі клієнтів здійснюються без обмежень», – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці банку у Facebook.

«Укргазбанк» повністю відновив роботу мережі POS-терміналів, платіжні картки та банкомати працюють у звичному режимі. Відділення працюють обмежено – зокрема приймають платіжні доручення на паперових носіях, повідомляється на офіційній сторінці банку у Facebook.

Читайте також: Після кібератаки сайти відновлюють роботу. Поради СБУ, як захистити комп’ютери

Електронна структура Національного банку працює в звичному режимі, у тому числі система електронних платежів, якою користуються банки, та внутрішня комп’ютерна мережа. Про це повідомляє прес-служба НБУ у мережі Facebook.

Свою роботу також відновили «Нова пошта», «Київстар», «Lifecell», «Львівобленерго», «Укрзалізниця». Веб-сайт Львівської міської ради відновив роботу ще вчора. Онлайн-ресурс «Укртелекому» ще не працює.

«Укрпошта» відновлює роботу своїх відділень, список яких можна переглянути онлайн. Наразі працює частина львівських філій.

Нагадаємо, що після кібератаки сьогодні відновили свою роботу львівські ЦНАП-и.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!